Ana SayfaBankacılıkGaranti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji---

Garanti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji

3 / 8
Garanti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji
05 Şubat 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Sanıyorum organizasyonda da değişiklikler yaşandı...

 Evet, eş zamanlı olarak organizasyonla ilgili derlenme toparlanma çalışmamız oldu. Garanti ekibinin devamı şeklinde yaptık, reorganizasyona gitmek yerine görevleri birleştirmeye gittik. Benim görevi devralma aşamamda emekliliği duyurulmuş 3 genel müdür yardımcısı arkadaşımız vardı, onlar emekli oldu. Bir de yıl sonu itibarıyla finans fonksiyonunu birleştirerek ikinci bir hamle yaptık. Daha yalın, görev tanımlarının daha net olduğu bir organizasyona geçtik.

Bu süreçte kabaca bin adet olan şubemizin müdürüyle 25 toplantıda bir araya geldik, onları dinledik. Tüm çalışanları kapsayan vizyon toplantılarımızı gerçekleştirdik, bankanın geleceğini konuştuk. Stratejimize uygun projelerimize başladık.

Öteki taraftan BBVA'nın bizlerle ilgili, iş yapış şeklimize yönelik bilgi ihtiyaçları vardı, onları bilgilendirdik. Karışma anlamında söylemiyorum ama bilgilendirme anlamında bir trafiğimiz oldu. Bu sürede bütçelerimizi yaptık ve hızlı bir şekilde yıla başladık.

O Peki tüm bu çalışmaların ışığında bankanın yeni rotası nasıl olacak?

Bankanın stratejisiyle ilgili radikal bir değişiklik planlamıyoruz. Hiçbir zaman şu alanlar bizim önceliğimiz diyerek tanımlamak istemiyorum. Bu banka, ekonominin en önemli oyuncularından. En büyük uluslararası Türk şirketlerinden en küçük ölçekli şirkete, en varlıklı bireyden daha orta ve düşük gelirli kişilere kadar hizmet veren bir bankayız. Bu stratejimizde bir değişiklik yok.

Zaman zaman Türkiye'de belli dönemlerde belli iş alanları daha çok büyüyor. Biz de fırsatları iyi kullanarak, değerimizi de koruyacak şekilde işlerimizi önceliklendiriyoruz.

Bu yıl için bu anlamda odaklandığınız işler neler olacak?

2015 yılında business banking dedikleri KOBİ, ticari ve kurumsal olmak üzere her alanda şirket bankacılığındaki büyümeler, bireysel bankacılık büyümelerinden fazla oldu. Biz de doğal olarak bu alanda daha fazla büyüdük. Yılın ilk dokuz ayında toplam TL kredilerinde yüzde 15 büyüdük. En büyük katkıyı yüzde 26 büyümeyle kurumsal ve ticari TL krediler yaptı. Tüketici kredilerinde ise yüzde 11 büyümemiz oldu. Sektörde de ticari kredilerde yüzde 23 ve tüketici tarafında yüzde 9 büyüme görüldü.

2016 için ise büyümenin daha dengeli olacağını öngörüyorum. Mart ayında uygulamaya geçecek yeni düzenleme, bireysel tarafta büyümenin daha fazla olacağım gösteriyor. Özellikle TL kredilerde dengeli bir büyüme göreceğiz. Geçen yılki gibi kurumlar, ticari ve KOBİ'lerde de büyüme devam edecek.

Ekonominin bu yıl daha canlı olması, asgari ücret zamlarının devreye girmesi, volatilitenin göreceli anlamda düşük olması beklentisiyle daha iyi bir gelişme göreceğiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster