Ana SayfaRöportajlarEximbank desteği faktoringçilere doping olacak!---

Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!

8 / 10
Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!
03 Temmuz 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

- Sizin iki avantajınız var; ilki banka kökenli bir faktoring şirketi olmanız, diğeri ise Garanti’nin BBVA ile ortak olması. Yabancı ortakların olması özellikle ihracat ve ithalat faktoringinde bir avantaj sağlıyor mu?
Hulki Kara: 
Elbette BBVA’nın (İspanya’nın ikinci büyük bankası) Garanti Bankası’ndaki ortaklığı nedeniyle hissedarımız olması bizim için bir avantaj. Özellikle yurt dışında ithalat ve ihracat faktoringinde muhabir bulma anlamında ya da muhabirin bizi tercih etmesi anlamında ciddi bir katkısı var. Bizim muhabirlerimiz bankalar değil, uluslararası faktoring birliklerine üye faktoring şirketleri. Bunlardan biri FCI, diğeri de IFG. Biz her ikisine de üye olan Türkiye’deki tek faktoring şirketiyiz. 
- Fon temin edebilmede faktoring şirketleri arasında avantaj anlamında çok büyük farklılıklar var mı?
Hulki Kara:
Elbette mali yapıları, kurumsal yönetim ilkelerine uyumu gibi konular şirketlerin fonlama kabiliyetlerini farklılaştırıyor. Örneğin biz, geçen yıl kendimizi kurumsal yönetim ilkeleri açısından denetlettirdik. 10 üzerinden 8,36 gibi bankacılık dışı finans sektöründe ilk denetimde verilen en yüksek notu aldık. Ve o notun akabinde BİST (Borsa İstanbul) yönetimi bizi Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil etti. Bu da şirketimizin kurumsal bir yaklaşımla yönetildiğini, uluslararası normlar çerçevesinde yapılanmaların olduğu ve kararların bu süreçlerden geçerek alındığı bir sisteme sahip olduğunu tescilliyor. Bunu sağlıklı bir mali yapıyla bütünleştirdiğiniz zaman da fonlama kabiliyetiniz artıyor, maliyetleriniz düşüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı03 Temmuz 2013 12:39

    Bence faktoring geleceğin mesleği. Dürüst ve rekabetçi faktoring yapacaklara her zaman yer var. Faizden faiz kazanmak ve tefeciliğie dönüşmemek kaydı ile eski bankacılar birleşip bu işe girebilir. Yurt dışı faktoringi de büyük faktoringciler yapar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster