Ana SayfaRöportajlarEximbank desteği faktoringçilere doping olacak!---

Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!

3 / 10
Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!
03 Temmuz 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

- Faktoring sektörünün geleceğini nasıl buluyorsunuz?
Hulki Kara:
Sektörümüzde 100 milyar dolar ciro hedefi doğrultusunda şekillenen önemli bir vizyonu var. Bu, sektördeki oyuncular olarak keyif aldığımız ve büyüme iştahımızı artıran bir hedef. Bu hedefe ulaşmak amacıyla; sektörümüzü, ürünlerimizi, müşterilerimize sağladığı faydaları sürekli anlatmak, sektöre yeni müşteriler kazandırmak ve mevcut müşterilerimizle e penetrasyonu sürekli artırmak durumundayız. Bu hedefi sürekli olarak canlı tuttuğumuz sürece vizyonumuzu gerçekleştireceğimize inanıyorum.
Ancak pasif tarafta da bu talebi fonlayabilmek için borçlanma kabiliyetimizi artırmamız gerekiyor. 100 milyar dolar ciro için, ortalama faktoring alacaklarının vadesi 90 gün olan bir ortamda, yaklaşık 25 milyar dolarlık bir fonlama yaratmak durumundayız. Sektörün özkaynaklarına baktığınızda, her dönem itibariyle kabaca 15 milyar dolar civarında bir fonlamaya ihtiyacımız olduğu anlamına geliyor. Faktoring firmalarının fonlamada iki temel kaynağı var; bankalar ve son zamanlarda giderek artan bono ihraçları. Dolayısıyla fonlama kaynaklarının çeşitlenmesi de söz konusu vizyonel ciro hedefine ulaşırken önemli bir başlık olarak ele alınmalı.
- Ne kadarlık bir yeni müşteri kattınız?
Hulki Kara: Geçen yıl yeni müşteri sayımızı % 10 oranında artırdık. Bunun yanında portföy yönetimi yaklaşımıyla mevcut müşterilerimizdeki işlem penetrasyonumuzu ciddi şekilde büyüttük. Yeni müşteri kazanımındaki en temel sorun, çok önemli mesafeler katedilmiş olmakla birlikte geçmişten bugüne taşınan sektör imajı olarak karşımıza çıkıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı03 Temmuz 2013 12:39

    Bence faktoring geleceğin mesleği. Dürüst ve rekabetçi faktoring yapacaklara her zaman yer var. Faizden faiz kazanmak ve tefeciliğie dönüşmemek kaydı ile eski bankacılar birleşip bu işe girebilir. Yurt dışı faktoringi de büyük faktoringciler yapar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster