Ana SayfaRöportajlarEximbank desteği faktoringçilere doping olacak!---

Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!

4 / 10
Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!
03 Temmuz 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

- Faktoring için imaj hala bir sorun mu?
Hulki Kara:
Özellikle Anadolu’da orta ve küçük ölçekli firmalarda, sektör çok daha hızlı büyüyebilme kapasitesine sahipken yeni müşteri kazanımında bu güçlükle karşılaşıyoruz. Faktoring sektörüyle çalışan firmaların bankalar ya da diğer müşteriler tarafından önyargıyla algılanması kritik bir konu. Oysaki faktoring, sadece çek karşılığı kredi kullandırılan bir kredi ürünü değil. Temelinde faturalandırılmış bir alacak olan ve birçok firmanın faaliyet döngüsüyle bankacılık ürünlerinden daha çok örtüşebilen bir ürün.
Diğer yandan, artık sektörümüzde çok şey değişti. Sektörün bir yasası var. 2006 yılından bu yana BDDK kontrolünde olduğu için ciddi biçimde regüle ediliyor ve denetleniyor. Bu yüzden sektördeki firmalar da organizasyonlarını, iç kontrol ortamlarını, müşteri ilişkilerini ve satış kanallarını bu düzenlemelere uyumlu hale getiriyor. Bunların sonucunda da çok daha düzenli, işini iyi yapan ve temel amaçları faktoring ürünlerini ihtiyacı olan müşterilere sunmaya çalışan bir sektör ortaya çıkıyor.
Dolayısıyla bu boyutlarıyla baktığınızda, faktoring sektörü gerçekten bu gelişmelerle son derece kurumsal bir yapıya kavuştu. Ürün çeşitliliği anlamında da sadece çek karşılığı kredi kullandırılan bir sektör algılamasının çok ötesine geçmiş durumda.
- Bunu biraz açar mısınız?
Hulki Kara:  
İhracat faktoringi, ithalat faktoringi, tedarikçi finansmanı ve şu anda üzerinde çalıştığımız alacak sigortası gibi ürünlerle sektör çok daha farklı bir boyuta taşınacak. Esasen sektörün her ticari faaliyet döngüsüne uygun ürünü geliştirebilecek bir esnekliği var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı03 Temmuz 2013 12:39

    Bence faktoring geleceğin mesleği. Dürüst ve rekabetçi faktoring yapacaklara her zaman yer var. Faizden faiz kazanmak ve tefeciliğie dönüşmemek kaydı ile eski bankacılar birleşip bu işe girebilir. Yurt dışı faktoringi de büyük faktoringciler yapar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster