Ana SayfaRöportajlarEximbank desteği faktoringçilere doping olacak!---

Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!

5 / 10
Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!
03 Temmuz 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

- İhracat faktoringi son dönemlerde oldukça hızlı bir büyüme gösterdi. Burada Garanti Factoring’in pozisyonu nedir?
Hulki Kara:
  Türkiye, ihracat faktoringi alanında dünyadaki önemli oyunculardan biri. Yıllar itibarıyla baktığımızda dünya sıralamasında sürekli ilk üçe giriyoruz. Halihazırda Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyoruz. Bu alanda çok başarılı faktoring şirketleri var ülkemizde. Ancak kendi adımıza bu alanda henüz yeterli seviyede değiliz. Ancak ihracat faktoringi, üzerinde özellikle durduğumuz ve geleceğe yönelik iddialı hedeflerimiz olan bir alan. Yılın ilk yarısı itibarıyla Türkiye’deki faktoring firmalarının içerisinde ilk 3’e girdik. Hedefimiz buradaki yerimizi sağlamlaştırmak ve kalıcı olmak.
İhracat faktoringi için bu yıl hedefimizi 300 milyon dolar olarak koyduk. Geçen yıla göre bu hedef bizim için yüzde 50 büyüme anlamına geliyor. Şu andaki görüntü de bu hedefe ulaşacağımız yönünde.
Sektör son iki yılı yaklaşık 40 milyar dolar ciroyla kapattı. Bunun 8 milyar doları yurt dışı faktoring işlemlerinden oluştu. Yurt dışı faktoring işlemlerinin ise 7,2 milyar doları ihracat, 800 milyon doları ise ithalat kaynaklı oldu. Garanti Factoring olarak ithalatta yaklaşık % 65 pazar payıyla birinciyiz.
- Bu liderlik nereden kaynaklanıyor?
Hulki Kara:
  İthalat faktoringi sevdiğimiz bir ürün. Sektörde yurt dışı faktoring ürünleri konusunda iştah daha çok ihracat faktoringi üzerinde odaklanmış durumda. İthalat faktoringi ise nispeten sektörde ihracat kadar popüler olmayan ve belli şirketlerin yapmayı tercih ettiği bir ürün. Garanti Factoring olarak da bizim sevdiğimiz ve ciddi olarak pazarladığımız bir ürün. Müşteri portföyümüz içinde de bu ürün yoğun talep görüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı03 Temmuz 2013 12:39

    Bence faktoring geleceğin mesleği. Dürüst ve rekabetçi faktoring yapacaklara her zaman yer var. Faizden faiz kazanmak ve tefeciliğie dönüşmemek kaydı ile eski bankacılar birleşip bu işe girebilir. Yurt dışı faktoringi de büyük faktoringciler yapar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster