Ana SayfaRöportajlarEximbank desteği faktoringçilere doping olacak!---

Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!

6 / 10
Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!
03 Temmuz 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

- Eximbank, Faktoring Derneği ve TİM bir işbirliği anlaşması yaptı. Bu anlaşma sektörü nasıl etkileyecek?
Hulki Kara:
  Bu anlaşma çerçevesinde artık bizim sektörümüzde de Eximbank kaynakları kullanılabilecek. Türkiye’de genel bir ihracat seferberliği var ve bu çalışma da ülkemizin ihracatının artırılması anlamında pozitif katkı yapabilecek platformlardan biri. Bu konuda taraflar arasında anlaşma imzalandı, alt detaylar için de çalışmalar devam ediyor. 
- Sistem nasıl işleyecek?  
Hulki Kara: 
Sistem burada da bankalarla aynı işleyecek. Ancak belirttiğim gibi alt detaylar henüz tam anlamıyla netleşmedi. Ön görüşmelerin sonucu olarak bankalar sistemi nasıl kullanıyorsa, faktoring sektörü de aynı şekilde kullanabilecek gibi duruyor. Bizim için bu işin manevi bir boyutu da var. Ortaklık yapımızda yüzde 9 oranında Eximbank payı da mevcut. Bu nedenle bu konuyu çok önemsiyoruz. Şu an için Eximbank nezdinde limit oluşturma çalışmaları devam ediyor.
- Bu limitler neye göre belirleniyor?
Hulki Kara:
Tahmin ediyorum her firmayı kendi özünde değerlendirecekler ve kredibilite çalışması sonrasında limitler oluşacaktır. Bu aşamadan sonra da bankalarda olduğu gibi sevk öncesi ve sonrası krediler şeklinde kullandırabileceğiz diye düşünüyoruz.
- Peki bu uygulamanın size ve sektöre nasıl bir katkısı olacak?
Hulki Kara: 
Çok önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak bizim sektörümüze uygun ürünleri var Eximbank’ın. Bizim sektörümüzdeki imkanları doğru biçimde entegre edebilirsek ortaya çok güzel bir işbirliği çıkacak. Örneğin Eximbank tarafından sigortalanmış alacakların, bankalar gibi faktoring şirketleri tarafından da finanse edilmesi mümkün olabilecek. Ayrıca doğmuş veya doğacak ihracat alacakları için Eximbank kaynaklarının sektörümüz aracılığıyla kullandırılması durumunda şirketler bu alacaklarını bilançolarından çıkarabilecek ve likit bir görüntüye kavuşma imkanına sahip olabilecekler. İkinci olarak da Eximbank’a ihracat alacakları için biz yurt dışında muhabir ağımız sayesinde tahsilat hizmeti verebileceğiz. Belli pazarlarda orta ve küçük ölçekli firmalara girebileceğiz. Eximbank kaynağı bizim şu an piyasada fonlama kabiliyetimizde de yeni bir alternatif yaratacak ve nispeten de ucuz bir alternatif olacak. Bizim açımızdan en önemli noktalardan biri de bu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı03 Temmuz 2013 12:39

    Bence faktoring geleceğin mesleği. Dürüst ve rekabetçi faktoring yapacaklara her zaman yer var. Faizden faiz kazanmak ve tefeciliğie dönüşmemek kaydı ile eski bankacılar birleşip bu işe girebilir. Yurt dışı faktoringi de büyük faktoringciler yapar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster