Ana SayfaRöportajlarEximbank desteği faktoringçilere doping olacak!---

Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!

10 / 10
Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!
03 Temmuz 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

- Faaliyetlerinizi Garanti şubeleri aracılığıyla mı yapıyorsunuz yoksa Garanti Factoring şubeleri mi var?
Hulki Kara:
  BDDK kuralları gereği, bankaların şubelerini faktoring işlemi yapmak üzere kullanamıyoruz. Banka şubelerinin bu anlamda faktoring şirketlerine verebilecekleri hizmetler mevzuat kapsamında sınırlandırılıyor. Şu an itibarıyla açık 11 temsilciliğimiz var ve yeni yasa gereği de bu temsilcilikleri Garanti Faktoring şubelerine dönüştürüyoruz. BDDK’dan şubeye dönmesi konusunda gerekli izinleri aldık. Şu aşamada ticaret sicilde tescil işlemleri yapılıyor. Bu şubelerin bir kısmı Garanti Bankası şubelerinin içerisinde, bir kısmı ise ayrı bağımsız binalarda bulunuyor. Bu şubelerde bizim şirketimizin çalışanları görev yapıyor ve kendi donamımızı bulunduruyoruz. Faktoring işlemleri de bu şubelerimiz üzerinden Genel Müdürlük’te gerçekleştiriliyor.
Diğer yandan, BDDK’ya 10 adet de yeni şube açılışı için izin başvurusunda bulunduk. Sürecin tamamlanmasını takiben şube sayımızı 21’e çıkarmış olacağız.

- Yeni açacağınız şubeler nerelerde olacak?
Hulki Kara:
İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Eskişehir ve İzmir’de yeni şube açacağız.
- Sizce önümüzdeki dönemde faktoring şirketlerinde yabancı ortaklıklar söz konusu olabilir mi?
Hulki Kara: 
Ben bu sektörde çalışmaya başladığımdan bu yana bu görüşteyim. Önümüzdeki günlerde şirket satın alma ya da hissedar olma yoluyla yabancı ortaklıklar daha fazla gündeme gelecektir. Halen de sektöründe gündeminde olduğunu şahsen biliyorum.

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı03 Temmuz 2013 12:39

    Bence faktoring geleceğin mesleği. Dürüst ve rekabetçi faktoring yapacaklara her zaman yer var. Faizden faiz kazanmak ve tefeciliğie dönüşmemek kaydı ile eski bankacılar birleşip bu işe girebilir. Yurt dışı faktoringi de büyük faktoringciler yapar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster