Ana SayfaBankacılıkCEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi---

CEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi

1 / 6
CEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi
08 Ekim 2014 - 16:13 www.finansgundem.com

"ZİRAAT KATILIM 2015 İLK ÇEYREKTE"


Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın


KATILIM BANKACILIĞI: Katılım bankacılığı, dünyada ve Türkiye'de bankacılık sisteminden yüzde 5 civarında pay alıyor. Bu alanda her yıl yüzde 20'lik büyüme var. Finansal market olan Ziraat Bankası bünyesinde katılım bankacılığı da olacak. Türkiye'deki dört katılım bankasının toplam aktif büyüklüğü, Ziraat Bankası'nın yarısından biraz az. Ancak çok ciddi insan kaynağı ve teknoloji yatırımı olduğufcu gördük. BDDK'ya katılım bankasının kuruluşu için ağustos ayında başvurmuştuk. 2015 yılının ilk çeyreğinin içinde veya sonlarında Ziraat Katılım kurulmuş olacak. Türkiye'de bu alanda toplam sektörden alınacak pay yüzde 20'lere çıkar.

GLOBAL KRİZ BİTMEDİ: Son yarım asırdaki krizlerin 2008 global krizi kadar görünür olmaması, genelde gelişmekte olan ülkelerde yaşanmasından kaynaklandı. Son kriz gelişmiş ülkelerde olduğundan etkisi daha kalıcı oldu ve henüz bitmedi. Kriz küresel olunca çözümünün de küresel olması lazım. Herkesin temsil edildiği yapılar iyi ama çözüm için siyasi kararlılık gerektiğinde, bugünkü modern yapıda zaman zaman yerine getirilemiyor. İşte AB'de yaşadığımız durum bu. ABD'de biraz daha dengeleyici gelişmeler oldu ama AB'de bunu göremiyoruz. Siyasi irade karar alamıyor ve iş merkez bankalarına bırakılıyor. TÜRKİYE NE YAPIYOR? Türkiye global kriz sürecini iyi yönetti. Ancak dış talebin en büyük müşterisi olan AB'deki sorunların devam etmesi, bizi pazar arayışlarına itti. Daha sonra AB belirli bir düzeye geldiğinde bu durum dış talep yönüyle büyümemizi olumlu etkiler. Ama gelişmiş ülkelerde krizin oluşu gelişmekte olan ülkeleri de etkilediği için krizin süreci uzuyor. Ne zaman gelişmiş ülkelerde bu sorun biter, o zaman gelişmekte olan ülkelerin durumu iyi olur. Çok uzun olmayacak bir süreçte global krizin nihayetlenecektir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster