Ana SayfaGündemBNP Paribas Cardif, Türkiye’de en az üç kat büyüyecek---

BNP Paribas Cardif, Türkiye’de en az üç kat büyüyecek

2 / 7
BNP Paribas Cardif, Türkiye’de en az üç kat büyüyecek
07 Şubat 2018 - 15:56 www.finansgundem.com

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ İÇİN İYİMSERİZ”

-Türkiye’ye nasıl bakıyorsunuz? Türkiye sizin için hala cazip pazarlardan biri mi?

-Türkiye, BNP Paribas Cardif için çok önemli bir ülke. Sigorta şirketleri için nüfus çok önemli. Bu açıdan Türkiye büyük bir ülke ve önem arz ediyor. İkinci nokta, ülkenin ekonomik büyümesi yüzde 5’in üzerinde. Sigorta pazarı açısından çok büyük bir potansiyel taşıyor. Sigorta sektöründe penetrasyon epey düşük, bu da bizim için iyi. Çünkü pazarın büyümesine katılmak istiyoruz. Türkiye’nin ekonomisi için iyimseriz ve bu ortamda koruma ile emeklilik ürünlerimizi satabileceğimize inanıyoruz.

-Peki ne tip riskler görüyorsunuz? 

- Dünyada pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de riskler var. Ama bunlar öngörebileceğimiz riskler. 9 yıldır Türkiye’de varız. 2018’de 10’ununcu yılımız olacak. Kesinlikle Türkiye’de yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Bugün sigorta sektörü için penetrasyon çok düşük. Ekonomik büyümenize bakınca diğer ülkelere göre sektörde iyi bir büyüme oranı olması gerekiyor. Bu ortamda müşterilerin risk anlayışında artış var, sigorta pazarına da iştah artıyor. Uzun vadede hayat ve hayat dışı sigorta pazarının ekonominin çok üstünde büyüyeceğini düşünüyoruz. Ama burada bireysel emeklilik tarafını ayrı tutmak gerekiyor. Emeklilik özel bir alan...

Oyuncu sayısına gelince Türkiye’de pek çok global oyuncuya sahipsiniz. Rekabetçi bir pazarınız var. Ama biz pazarın çok farklı bir alanında çalışıyoruz, farklı dağıtım kanallarını kullanıyoruz. Bu nedenle de bizim farklı büyüme yolumuz olacağına inanıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster