BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Çin'e yaptırım tehdidi----

ABD'den Çin'e yaptırım tehdidi

ABD'den Çin'e yaptırım tehdidi
27 Nisan 2024 - 01:49 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Çin'i ABD seçimlerine müdahale etmekle suçladı. Blinken, Çin'in Rusya'ya desteğinin devam etmesi durumunda yaptırımların devreye gireceğini belirtti

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Çin'in yaklaşan ABD seçimlerini "etkileme ve muhtemelen seçimlere müdahale etme" girişimlerine dair kanıtlar gördüklerini söyledi. Blinken ayrıca, Çin'in Rusya'ya desteğinin devam etmesi halinde yaptırımlar uygulayacağı uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Çin'e yaptığı üç günlük ziyaretin son gününde CNN'e değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Joe Biden'ın Kasım 2023'te San Francisco'daki zirvede Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e ilettiği mesajı tekrarladığını belirten Blinken, "Genel olarak konuşursak, (seçimleri) etkileme ve tartışmalı bir şekilde müdahale etme girişimlerinin kanıtlarını gördük ve bunun mümkün olduğunca çabuk sona erdiğinden emin olmak istiyoruz." dedi.

Blinken, Çin'in seçimlere müdahalesinin kabul edilemez olduğunu ve bunu dikkatlice incelediklerini vurgulayarak, "Mesajı tekrar almalarını istedim." şeklinde konuştu.

Çin ile işbirliği yapmak için çalıştıkları alanlara odaklandıklarını kaydeden Blinken, iki ülkenin farklılıkları konusunda da son derece açık sözlü davrandığını ve içinde bulunulan rekabetin çatışmaya dönüşmesini önlemek için bunun çok önemli olduğunu dile getirdi.

ÇİN'İN RUSYA'YA DESTEĞİNİN SÜRMESİ HALİNDE YAPTIRIM UYGULANACAK

Blinken, hem Dışişleri Bakanı Wang Yi'ye hem de Şi'ye Biden yönetiminin Rusya'nın savunma sanayisine Çin desteğiyle ilgili endişelerini ve bu desteğin devam etmesi halinde ABD'nin yaptırımlar uygulayacağı mesajını ilettiğini söyledi.

Çinli muhataplarının Rusya'ya desteğin Ukrayna'daki savaşta rol oynadığını kabul etmediklerine dile getiren Blinken, Çin tarafının bu desteği Rusya ile ticaret olarak nitelendirdiği, Moskova'nın başarısının buna bağlı olmadığı şeklinde savunma yaptığını aktardı.

PROTESTO AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'deki üniversitelerde yayılan Filistin yanlısı gösteriler hakkında konuşurken de Amerikalıların protesto hakkı olduğunu söyledi.

Blinken, gösterilerde antisemitizmin açıkça ifade edildiği durumlar olduğunu ancak protestoların kendi başlarına Yahudi karşıtı olmadığına dikkati çekerek, "Gördüğümüz şey aynı zamanda çatışma hakkında çok güçlü duygulara sahip olan, çok tutkulu hisseden insanlar, gençler, toplumun farklı kesimlerinden insanlar." ifadelerini kullandı.

Demokrasilerde protestoların önemini vurgulayan Blinken, "Bizim ülkemizde, bizim toplumumuzda ve bizim demokrasimizde bunu ifade etmek elbette hem uygun hem de korunan bir şeydir." dedi.

Blinken, ABD'nin halkını dinlediğini ve "onların görüşlerini dikkate aldığını" söylemesine karşın yönetimin İsrail'e silah göndermeyi durdurmayı düşünüp düşünmeyeceği sorusuna ise "hayır" yanıtını verdi.

ABD duyurdu: Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık yeni ek yardım

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

ABD'de yeni George Floyd vakası: Polis boğarak öldürdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)