BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzgür Özel'den emekli mitingi çağrısı----

Özgür Özel'den emekli mitingi çağrısı

Özgür Özel'den emekli mitingi çağrısı
07 Mayıs 2024 - 14:59 www.finansgundem.com

CHP lideri Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli ile görüşmeleri hakkında bilgi veren Özel, emeklileri de 26 Mayıs'ta yapılacak mitinge çağırdı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda iş ve dış gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Özel, MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmenin detaylarını da anlattı.

Daha önce ikiz kardeşlere ve bir hafta sonra da üçüz kardeşlere parti rozeti takan Özel bu kez de dördüzlere parti rozeti taktı. 

"İkizlerden sonra üçüz Ayşegül, Enes ve Eren kardeşlere rozetlerini taktık. Sırada dördüzler var" dedik diye konuşmasına başlayan Özel, çağrısına yanıtın gecikmediğini belirterek İlayda, Berkay, Olgay ve Gökay kardeşleri kürsüye davet etti. Dördüz kardeşlerin rozetlerini takan Özel'in "Parti girişlerinizde aidatlarda kardeş indirimi yapılacak" şeklindeki esprisi de gülüşmelere yol açtı.

Bahadır Erdem CHP'de

Bir önceki grup toplantısında İYİ Parti'nin 31 Mart'ta tüm seçim çevrelerinde aday çıkarma kararına karşı çıkıp istifa eden eski Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de grup toplantısında CHP'ye katıldı. Özel "Sayın Bahadır Erdem baba evine katılıyor" dedi. Erdem de "Tek adam rejimini demokrasiyle sonlandırmak için elimden geleni yapacağım" ifadesini kullandı.

SARAÇHANE'DEKİ 'BOZDOĞAN DUVARI'

Özel, grup toplantısında şu mesajları verdi:

- (Taksim'in 1 Mayıs'a kapanması) Çağrıda bulundum, arabuluculuk teklif ettik ama tüm bu önerilerimiz reddedildi. Elimiz havada bırakıldı. AYM kararına rağmen Taksim 1 Mayıs'ta emekçilere kapatıldı. Orada örülen utanç duvarını gördük. Surların önüne, sarnıcın önüne, tarihi kemerlerin önüne toma ve polisimizi dizerek orayı utanç duvarı haline getirdiler. O utanç duvarı tarihe geçti. O utanç duvarı hep hatırlanacak. O gün birileri anayasaya uymadılar. Emekçileri içeriye almadılar. Girmek isteyenler karşısında kendileri de emekçi olan polisimizle karşı karşıya getirildiler.


1 MAYIS TUTUKLAMALARI

- 49 yurttaşımız, önce gözaltına alındı ve tutuklandılar. Bir taraftan AYM kararına direnip kanunsuz emir verenler gençleri tutukluyor. Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz. Orantısız tutuklama tedbirinin ortadan kaldırılması gerektiğini hatırlatıyoruz. Gençler serbest bırakılmalı. Milletten kanuna uymasını isteyenlerin önce Anayasa’ya uyması gerektiğini hatırlatıyorum.

26 MAYIS'TA EMEKLİ MİTİNGİ

- (Ekonomi) İstanbul'da ortalama kira 23 bin lira, asgari ücret 17 bin lira. Bunun Avrupa'da bir örneği yok. Ortalama kiranın yarısından az emekli maaşı alan dünyada hiçbir ülke yok. Emeklimize ve emekçimize yapılan zulmün altını çiziyoruz. Geçen bayram İstanbulluların yüzde 70'i tatile gidemedi, memleketine gidemedi. Önümüz kurban... Bırakın kurban almayı Kayseri'ye otobüs bileti almanın maaşı aştığı bir süreçteyiz.

ŞİMŞEK'E IMF GÖNDERMESİ

- Yüksek enflasyon maaşları dört ayda kuşa çevirdi. Herkesi 26 Mayıs pazar Büyük Emekli Mitingi'ne davet ediyorum. Emeklinin hakkını CHP alacak. Mehmet Şimşek... Harcamaları kısıp, tüketimi düşürecek bir yöntem arıyor. Görünmez IMF programı... Güya IMF yok ama hayaleti var. IMF'nin 'yap' dediklerini vatandaşa yaptırıyor. Program Şimşek'in Gulyabani programıdır. Şu Gulyabani'yi biraz da zenginlere götür be kardeşim...

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ

- (Sinan Ateş cinayeti ve Ayşe Ateş ile görüşmesi) Görüşmede birçok şeyi konuştuk. Arkasında olduğumuzu söyledik, bir kez daha ifade ediyoruz. İddianamelerle yeni gerçekler ortaya çıkar, adalete atılmış adımdır. Gazeteciler, iddianamenin kendilerinin gerisinde olduğunu gördüler. Bu iddianamenin iade edilmesi, asla yargılamaya başlanmaması gerekmektedir.

- (Müfredat ve öğretmen atamaları) Müfredat önemli dedik, sesimizi duyuramadık. Çıkmış Milli Eğitim Bakanı '10 günde görüşlerini bildirsinler' diyor, gülüyor. Küstahlık, küstahlık, küstahlık... 68 bin atama beklenirken, 20 bin mülakatlı atama söylediler. Biz atanmayan her bir öğretmenimizin arkasındayız, yanlarındayız.

- (İsrail ile ticaretin durması) Bizi ve kendilerini eleştirenleri haklı çıkardılar. Biz mazlum Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz. İsrail'in Refah Sınır Kapısı'na saldırmasını kabul edilemez buluyoruz.

"SİYASETTE YENİ BİR YOL AÇTIK"

- Siyasette rotayı millet belirler. Sandıkla inatlaşanlar kaybederler. Biz altı ay önce siyasette yeni bir yol açtık. Geçmiş hatalarımızı terk ederek, toplumdaki değişim dönüşüm talebini görerek büyük bir mücadele verdik. Bu yolculuğun ilk sınavında partimizi birinci parti yaptık. Şimdi hedeften sapmadan, özgüvenli biçimde devam ediyoruz. Türkiye İttifakı'nı büyüterek, ne yaptığımızı bilerek, bütün demokratları kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. Seçimden sonra asla şımarmadan, kibre kapılmadan ilerliyoruz.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

- Tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük, görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Sayın Bahçeli’den dün talep ettiğimiz randevumuz saatler içinde karşılanarak bizleri kabul ettiler. Kendisiyle gayet olumlu verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabileceklerini ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir.

- Erdoğan görüşmesinde 'Efendim gizli kapaklı ne konuştunuz?' Görüşmede Dışişleri Bakanlığı'nın en üst görevlerinde bulunmuş bir büyükelçinin devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları parti arşivine girmiştir. Benden sonra görev yapacak sayın genel başkanlarımıza aktarılmak üzere ilgili biriminde muhafaza edilmiştir. Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla bütün bilgiler merkez yönetim kurulumuzla PM ile paylaşılmıştır. Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldınız o konuda onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek onu izlemek o konuda iyimser ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur.

EMEKLİ MAAŞLARI

- Bugün Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra, nezaketle bana 'Açıklama yapabilirsiniz' dediği halde ben kendisini orada ayakta bekleterek bir açıklama yapmayı doğru bulmadım. Ve görüşmede görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim ancak Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimiz tebriklerini kabul ettiğimiz ve son bundan sonraki sürece dahil olarak da son nerede yapıcı bir şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimizi paylaşabiliriz.

- Dış politikada Filistin-Kıbrıs konusu başta olmak üzere Türkiye’nin tüm dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisiyle paylaşma, CHP’nin burada bir ana muhalefet partisi olduğunu milletimiz yapılacak ilk seçimlerde başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğumuzu ancak yurt dışında Türkiye'nin partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdim. Ayrıca kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik.

ADAYLIK TARTIŞMALARI

- Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemiştim, bu genel başkan için de öyledir yardımcıları için de öyledir üyeleri için de öyledir. Hazır birinci partiyken işler yolunda gidiyorken bir seçim yeni geride kalmışken gelecek seçime daha zaman varken aday tartışması dostumuz tarafından iyi niyetle yapılsa da bazı kötü niyetliler tarafından kışkırtılmaya çalışsa da hiçbirimize faydası olmayan bir tartışmadır. Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışmaları başlatmanın CHP’nin ivmesini düşürmek ona çelme takmaktan başka bir gayesi yoktur. Ne kadar iyi niyetli de olsa, soru da gelse hiçbir arkadaşımın bu tartışmalara dahil olmasını istemem. Kimin gönlünden kimin geçtiğinin hiçbir önemi yok.

- Halkın sesini dinleyerek, CHP'nin Grubu'nda kararlaştırılarak, bu seçim başarısı nasıl geldiyse öyle belirlenecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Kendi adaylığımı dayatmak, tarihi bir fırsatı kaçırmak gibi bir hatayı yapmayacağımdan herkes emin olsun.

"CHP KENDİ EVLATLARINDAN KORKMAZ"

- Bundan sonraki süreçte hepimizin ortak doğrusu bu parti için omuz omuza yan yana bu partinin hiçbir değerinden korkmadan popülerleşeni kıskanmadan, güçleneni destekleyerek yanlışımızı uyararak örterek doğrumuzu alkışlayarak bu partinin bu gruptaki, bu partinin tüm belediyelerindeki her birisi bu partinin evladı olan yıldızlarını bu partinin evlatlarını güçlendirerek bu partiyi güçlendirmek boyumuzun borcudur. CHP kendi evlatlarından korkmaz, birileri istiyor diye birbiriyle uğraşmaz. CHP Türkiye İttifakı'nı kurdu, o ittifakı iktidar yapacak.

CHP'den MHP'ye 7 yıl sonra ilk ziyaret

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye gidecek

 

İYİ Parti'den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP'ye katıldı

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan 08 Mayıs 2024 09:16

    Emeklileri düşünen ve onlar için maaş düzenlemesi yapan partiler seçimde öne geçecektir bence

  • Mustafa Çolak07 Mayıs 2024 23:40

    Çok yerinde bir miting, emekli sesini hükümete nasıl duyuracak. Hükümetin umurunda değil. aldığı maaş 12.600₺, ev kirası 10.000₺. Sonra kredi kart harcamaları patladı deniyor.

  • Celil KARALAR07 Mayıs 2024 23:31

    Özgür ÖZEL'i başarılı buluyorum. Emekli mitingine kesinlikle katılacağım. Emeklileri umursamayan, başarısız AKP hükümetinden kurtulmalıyız.

  • E.g.07 Mayıs 2024 18:37

    İZMİRDE BUGÜN İÇIN 10 BİN TL YE KİRALIK KONUT BULMAK ÇOK ZOR BU NEDENLE BELEDİYELER SOSYAL/PREFABRİK KONUTLAR YAPIP 10 BİN TL MAAŞ ALAN EMEKLİLERE KİRAYA VERMELERİ ZORUNLU OLMALIDIR DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRALIK KONUT VERMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINMALIDIR YERLERİNE SOSYAL KONUTLAR YAPACAK MİMAR/MÜHENDİSLERDEN OLUŞAN KAYYUMLAR ATANMALIDIR

  • Ali07 Mayıs 2024 21:15

    Sen hic birikim yapma belediye sana ev yapsin daha cok beklersin.