BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBaşına defalarca baltayla vurdular: Et entegre tesisinde vahşet!----

Başına defalarca baltayla vurdular: Et entegre tesisinde vahşet!

Başına defalarca baltayla vurdular: Et entegre tesisinde vahşet!
18 Mayıs 2024 - 19:27 www.finansgundem.com

Amasya'nın Suluova ilçesindeki bir et entegre tesisinde yaşanan dehşet verici olay, sosyal medyada büyük tepki topladı. İki çalışanın, kesim öncesi sakinleşmeyen bir büyükbaş hayvana yaptıkları eziyet, kamuoyunda infiale yol açtı.


Amasya'nın Suluova İlçesi Harmanağılı köyünde faaliyet gösteren özel bir et entegre tesisinde, kesime hazırlanan bir büyükbaş, huysuzlandı ve işçilere saldırmaya başladı. Görevliler hayvana müdahale etti.

BALTA VE BIÇAKLA EZİYET ETTİLER

Sakinleşmemesi üzerine iki görevli, başına baltayla defalarca vurarak bayıltmak istedi, bir diğer kişi de birkaç defa bıçak batırdı. Yaşanan anlar, başka bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntüler tepki çekerken tesisin avukatı Mehmet Akif Aydın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla bugüne kadar karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, nasıl geliştiğiyle ilgili en kısa zamanda açıklama yapacağız. Üzücü bir olay” dedi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Görüntülerin ortaya çıkması üzerine tesiste görevli İ.T. (37) N.T. (19), H.S. (35), E.Ç. (20) ve A.A. (49) gözaltına alındı. Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada 17.05.2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntüler bulunduğu belirtilerek, Cumhuriyet Başsavcılığının bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 5 kişi hakkında adli tahkikata başlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanacağı da bildirildi.

ADALET BAKANI TUNÇ: 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından 5 şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

Bakan Tunç, "Amasya'nın Suluova ilçesindeki bir et entegre tesisinde, kesim öncesi büyükbaş hayvana eziyet edilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Olayın hemen ardından Suluova Cumhuriyet Başsavcılığınca 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. maddesi gereğince soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklanmıştır" dedi.

MÜHÜRLENDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından eziyet görüntülerinin kesinle kabul edilebilir olmadığını vurgulayıp "Söz konusu işletmenin faaliyetleri 'hayvan refahını engelleyici kesim işlemleri' sebebiyle Bakanlığımız tarafından durdurulmuştur" açıklamasında bulundu.

Eziyet gören kediye tazminat ödenecek

 

Ünlü milyardere Çin işkencesi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABV19 Mayıs 2024 03:49

    (Sayın Yönetici, Lütfen Yazacaklarımı Silmeyin...)Aslında yazmak için pek çok küfür hazırlamıştım ama yayınlanmaz diye yazamıyorum, yazıp yazıp siliyorum...İnşallah bu dünyadan yaşattığınızı yaşamadan ölüp gitmezsiniz, inşallah sizlerin de başına BALTA ile vurulur diyeceğim ama, siz insan müsveddeleri, değil balta, başınıza çekiç yeseniz oturup ağlarsınız...ABV