Ana SayfaBankacılıkBanka CEO'larının zorlu sınavı!---

Banka CEO'larının zorlu sınavı!

6 / 8
Banka CEO'larının zorlu sınavı!
06 Nisan 2016 - 10:31 www.finansgundem.com

CEO'LAR 2016'DAN UMUTLU

YÜZDE 13 BÜYÜRÜZ

CEO'lar, 2016 için olumlu konuşuyor ve güçlü büyüme planları açıklıyor.
Örneğin Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, "2016'nın makroekonomik açıdan 2015'ten daha iyi geçmesini bekliyoruz. Sektör için kredide yüzde 13 ve mevduatta yüzde 11 büyüme öngörüyoruz. Biz de 2016 yılında büyümenin yanında aktif kalitemizi, sermaye ve likidite tabanımızı koruyarak kârlılığımızı artıracağız. Kredi ve mevduatta ise sektöre paralel yüzde 13 büyüme öngörüyoruz" diyor.

NET KARDA PLAN YÜZDE 20

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 2016 büyüme planlarını, "Aktiflerimizin yüzde 14 ila 16 arası, kredi ve mevduatımızın yüzde 15 ila 17 arasında büyüyeceğini öngörüyoruz. Net kâr büyümemizin yüzde 20'nin üzerinde olacağını planlıyoruz. Ayrıca sektöre oranla iyi olan kredi/mevduat rasyomuz nedeniyle, piyasadaki fiyatlamaları ve varlık kalitesini beğendiğimiz sürece, rahat ve kârlı büyüme yerimiz olacak. Kurumsal, ticari ve KOBİ bankacılığına ağırlık vermeyi sürdüreceğiz."

BÜYÜME HIZLANIR

"Sektörde bilançolar hala sağlıklı. Siyasi belirsizliğin geçmesi ve reformların gündeme gelmesiyle kredi talebinin artması ve büyümenin hızlanması mümkün" diyen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankasının aktif ve kredide 2015 oranlarında büyüyeceğini öngörüyor. Ateş'e göre büyüme kurumsal, KOBİ ve tarım bankacılığından gelecek.

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise planlarını, "Türkiye'nin ihracata dayalı büyümesini desteklemek amacıyla bireysel kredilerde sektöre paralel ama tüzel kredilerde sektörün üzerinde büyüme hedefliyoruz. Enpara. com'u örnek alarak verimliliği artıran iş modelleri benimseyeceğiz" şeklinde aktarıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster