Ana SayfaBankacılıkBanka CEO'larının zorlu sınavı!---

Banka CEO'larının zorlu sınavı!

2 / 8
Banka CEO'larının zorlu sınavı!
06 Nisan 2016 - 10:31 www.finansgundem.com

BÜYÜME LİDERLERİ

Aktif büyüklükte 6 bankanın CEO'su, sektörün üzerinde büyü¬yerek öne çıktı. Pazara yeni giren Çinli ICBC Turkey Bank'ın Genel Müdürü Gao Xiangyang, 2015'te yüzde 82 artışla aktif büyüklüğü¬nü en çok artıran yönetici oldu. ICBC Turkey Bank'ın aktif bü¬yüklüğü diğer bankalara oranla küçük olduğundan matematiksel olarak büyümenin yüksek olma¬sı normal görülüyor. Xiangyang, 3,2 trilyon dolarlık toplam varlı¬ğıyla dünyanın en büyük ban¬kası olan ICBC'nın Tekstilbank'ı satışının onaylanmasıyla mayıs ayında göreve geldi. Yönetici, henüz büyümelerine ve Türkiye planlarına dair bir açıklama yap¬mıyor. Bankanın büyüme atağını EY Danışmanlık Hizmetleri Lideri Selim Elhadef, şöyle değerlendiri¬yor: "ICBC'nın Tekstilbank'ı satın almasıyla bankanın dış kaynakla¬ra erişimi kolaylaştı. ICBC henüz bankaya sermaye eklemedi ancak bankanın dışarıdan borçlanmaya erişimi arttı ve bu sayede banka¬nın aktifleri kısa sürede hızlıca büyüyebildi."

Ayrıca danışmanlar, bankanın Türkiye'de girmeyi planladığı pro¬je finansmanı işleri için önceden inceleme yaptığı, ülkede büyüme planlarını hızlıca uygulama imka¬nı bulduğunu da vurguluyor.
2015'te banka aktiflerini yüzde 32 ile en çok artıran bir diğer yönetici TSKB Genel Mü¬dürü Özcan Türkakın oldu. CEO, büyümeyi nasıl yakala¬dıklarım, "Aktiflerimizin yüzde 73'ünden fazlası yabancı para cinsi varlıklardan oluşuyor. Geçen yıl TL'deki değer kaybına bağlı olarak, aktiflerimiz TL bazında bir önceki yıla göre yüzde 32 büyüme kay¬dederek 20,7 milyon TL'ye ulaştı" diyerek özetliyor.
"2015, hem Türkiye hem dün¬ya için zorlu bir yıldı" diyen Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın da yüzde 21 aktif artışıyla adını başa¬rılılar listesine yazdırdı. Yönetici, 2013'te uygulamaya başladıkları "büyüme odaklı yatırım" strateji¬lerini sürdürdüklerini ve bu çer¬çevede kredilerini geçen yıla göre yüzde 22, toplam menkul kıymet portföyünü de yüzde 25 büyüttük¬lerini açıklıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster