Ana SayfaBankacılıkBanka CEO'larının zorlu sınavı!---

Banka CEO'larının zorlu sınavı!

8 / 8
Banka CEO'larının zorlu sınavı!
06 Nisan 2016 - 10:31 www.finansgundem.com

Övünç Gürsoy/Şeker Yatırım Bankacılık Analisti

BANKACILIKTA KAYIP YÜZDE 24,5

Yılsonu kapanışlarına göre halka açık bankaların piyasa değerlerinde eksi yönlü gidiş yaşandı. Son bir yılda İMKBİOO yüzde 16,3 değer kaybetti. Bu ortamda bankacılık endeksinde değer kaybı yüzde 24,5 oldu. Bunun nedenini, geçtiğimiz yıl kurun yükselmesiyle karşılık ve faaliyet giderlerinin artması, diğer taraftan fonlama maliyetlerindeki artışlar ve para swapları kaynaklı zararların banka kârlarını baskı altına alması olarak açıklayabiliriz.

SADECE 2 BANKADA ARTIŞ

Sadece iki banka, Finansbank ve ICBC Turkey Bank artı değer kazandı. Piyasa değerleri artan iki bankada satın almaların da etkisi oldu diyebiliriz. Ama bu bankaların halka açıklık oranları da çok düşük. 0 yüzden bu hisselerde çok volatil hareketler olabiliyor. 2016da bankacılıkta, düzenlemelerin bilançolarda etkisinin azalması nedeniyle kârlılıkta daha pozitif bir yıl bekliyoruz. Yıl sonunda yüzde 17 net kârlılık beklentimiz var. Bu da bu yıl bankacılık piyasa değerlerine olumlu yansıyacak.


(Elçin Cirik/Capital Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster