Ana SayfaBankacılıkBanka CEO'larının zorlu sınavı!---

Banka CEO'larının zorlu sınavı!

3 / 8
Banka CEO'larının zorlu sınavı!
06 Nisan 2016 - 10:31 www.finansgundem.com

KREDİDE YÜZDE 20 BARAJI

Kredilerde de aktif büyüklüğe pa¬ralel bir gelişme görülüyor. Yal¬nız burada sadece 5 CEO, sektörün üzerinde büyüme¬yi yakaladı. ICBC Turkey Bank, TSKB ve Yapı Kredi Bankası'nın yöneticileri bankalarının kredilerini en çok artıran isimler. ICBC Turkey Bank'ın kredilerde yakaladı¬ğı güçlü ivmeyi bankacılık danışmanı Tunç Akyurt, "Çinli veya Uzakdoğulu şirketlerin Türkiye'deki yatırımları ve kredi taleplerini bankaya kaydırmış olmaları yüksek ihtimal. Bu tarz ilk yıl büyümelerini, geçmişte Odeabank ve ABank'ta da gözlemlemiştik" diyor.

Kredi büyümelerinde Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, yüzde 24,5 artışla ikinci sıraya yerleşerek fark yaratıyor. Aslında hem krediler hem mev¬duattaki sektör büyümelerine baktığımızda bu yıl kamu bankaları Halkbank ile Vakıfbank'ta hızlı bir ivme dikkati çekiyor. "Büyük ve orta boy özel bankalar arasında çok ciddi bir büyüme performansı farkı yok. Ancak kamu bankalarının büyüme oranları, özel sermayeli bankalara göre yüksek" yorumunda bulunan Selim Elhadef, kamu bankalarının göreceli yüksek sermaye oranları ve sek¬töre göre düşük kredi-mevduat oranları nedeniyle daha rahat büyüdüklerinin altım çiziyor.

2015'te kredi büyümelerinde lokomotif, Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu'nun belirttiği gibi tüzel krediler oldu. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in sözleri de bunu destekliyor:
"Tüketici kredilerinde makroekonomik gelişmeler ve regülasyonlarda yapılan değişikliklere paralel büyüme¬mizi daha sınırlı gerçekleştirdik. Öte yandan kurumsal, ticari ve büyük ölçekli KOBİ'lere kullandırdığımız TL krediler yüzde 27 arttı."

DenizBank'ta da Hakan Ateş'in verdiği bilgilere göre KOBİ ve tarım kredilerinde yüzde 40 üzerinde büyüme yaşandı. Geçtiğimiz yıl yüzde 22 kredi büyümesi yaka¬layan Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın ise izlediği farklı stratejiyi şöyle aktarıyor: "Hem tüketici hem şirket kredilerimiz yüzde 24 büyüdü. KOBİ kredilerinde büyüme¬miz yüzde 35 oldu. Bireysel ihtiyaç kredilerimizde de yüzde 38 ile sektörün çok üzerinde bir ivme yakaladık."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster