Ana SayfaRöportajlarAli Güven’den Türkiye ve profesyonel yönetici bombaları---

Ali Güven’den Türkiye ve profesyonel yönetici bombaları

14 / 14
Ali Güven’den Türkiye ve profesyonel yönetici bombaları
16 Ocak 2017 - 08:50 www.finansgundem.com

ÇİN’İN YAPACAK BİR ŞEYİ KALMAZSA ÇOK HIRÇINLAŞABİLİR

-2017 biraz rehabilitasyon dönemi mi olacak.

Ali Güven: Evet, bence iyileşme dönemi olacak. Bir tek çekincem var, onu da söylemem lazım. Ben Trump’ın Türkiye ve bölge için iyi olacağına inananlardanım ve bir konudan da korkuyorum açıkçası. O da Trump’ın Çin politikası. Amerika’nın ticaret açığı Çin’in ticaret fazlasıyla aynı. Dolayısıyla Çin üretiyor, Amerika alıyor. Trump eğer Çin mallarına vergi koyarsa Çin’in gelirleri üzerinde çok kötü etkisi olur. Çin’in yapacak bir şeyi kalmazsa da çok hırçınlaşabilir. Bu durum da çok tehlikeli olur.

-Dünyanın dengesini değiştirecek diyorsunuz yani.

Ali Güven: Bundan korkarım.

-ABD, Carter döneminden beri Çin’i hep destekliyor. Eskiden hep soğuk savaş döneminde Sovyetlere karşı bir denge oluşturuyordu.

Ali Güven: Şimdi birinci ve ikinci ekonomi olarak birbirlerine girmemeleri lazım. Çin’i bekleyen bir küçük tehlike daha var. Çin’in nüfusu 1.5 milyar, ama büyümesi çok yüksek değil. Ama Hindistan 1.2 milyar nüfusa sahip, deli gibi büyüyor. Ve Hindistan kafa ürünü yapıyor, Çin el ürünü yapıyor. Hindistan birçok konuda önümüzdeki 10-15 yılda uzay araştırmaları gibi alanlarda çok öne geçecek ve Çin yanı başında. Ve gelecek sene Pakistan ve Hindistan Şanghay Birliği’ne girecekler. Aslında bir yandan Türkiye’nin düşündüğü Şanghay İşbirliği Örgütü AB’nin değil NATO’nun bir alternatifi olabilir, ama düşünsenize Çin ve Hindistan yan yana. 2.7 milyar insan. Ve dünyanın geleceğine sahip olacak iki ülke. Bundan 30 yıl sonra bu mekanın yarısı Çin’li olacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih16 Ocak 2017 15:03

    koç hariç demişş..yapı kredinin hali ortada borsada sürüngen formatında devam ediyor..daha doğrusu geri gidiyor.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster