Foto GaleriGündemSadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

4 / 15 Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!
05 Ocak 2022 - 15:28

JAPONYA: Omikron'a karşı ilaç geliştirdiler

Geçen yıl Mart 2020’de ilk Koronavirüs dalgasını bertaraf edip salgınla mücadelede dünyada örnek gösterilen ender yerlerden olan Japonya, Mayıs 2021’de salgına karşı olağanüstü halden çıkar çıkmaz "Hadi Seyahat Et!" ve "Hadi Restorana!" gibi programlar ve kampanyalarla halkı tüketime teşvik etmişti.

Uzmanlar, büyük ilgi çeken bu kampanyaların bedelinin vaka sayısında artış olacağını defalarca uyarmasına karşın hükümet geri adım atmadı. Sonuç olarak yaz ve sonbaharın ortalarına doğru vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandı.

Sonrasında biraz olsun düşüşler yaşansa da bu sefer yılbaşı döneminde tapınaklara akın eden insanlarla birlikte vaka sayılarında yukarıya doğru ivme gerçekleşmeye başladı. Ülkede sağlık bakanlığının paylaştığı verilere göre Omikron Varyantı görülen kişi sayısı 22 eyalette 500'ü geçmiş durumda.

Başbakan Kişida Fumio, Twitter hesabından paylaştığı videoda "Omikron türünün yurt içi kaynaklı vakaları saptanmış olduğundan salgının önlenmesi için alışılagelenden çok daha dikkatli olunmasını gerekiyor" dedi. 1 Aralık’ta ülkede günlük vaka 113 olarak açıklanmıştı. 3 Ocak itibariyle bu sayı 672’e çıkmış durumda.

Kyoto Üniversitesi Profesörü Hiroshi Nishiura ve ekibi Afrika ülkelerinde Omikron salgınının başladığı ilk evrede, virüsün üreme kat sayısının Delta mutasyonundan 4.2 kat daha fazla olduğunun tespit edildiğini açıkladılar. Kovid-19 vakalarında, geçen haftaya göre artış yaşandığına dikkat çeken kurul üyeleri maske, sosyal mesafe ve aşılama gibi enfeksiyon kontrol önlemlerinin kapsamlı bir şekilde uygulanması gerektiğine dair yazılı ve sözlü çağrıda bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster