Foto GaleriGündemSadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

3 / 15 Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!
05 Ocak 2022 - 15:28

ABD: Günlük vaka sayısı 1 milyonu geçerek rekor kırdı

Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Omikron'un ABD'de baskın varyant olduğunu ve virüse yakalanan her dört kişiden üçünün Omikron olduğunu açıkladı. Ülkede artık Omikron, vakaların yüzde 70-80’lerini oluşturuyor. Bir ay öncesine kadar ise baskın varyant Delta'ydı ve yeni vakaların yüzde 87'sini oluşturuyordu. Omikron'un yeni vakalardaki oranı sadece yüzde 12,6 idi.

CDC’nin yayımladığı en son raporda ise yeni bulaşların yüzde 73.2'si Omikron, yüzde 26.6'sının ise Delta olduğu bilgisi yer aldı. Omikron artık Delta’yı geride bırakmış durumda…

Konuyla ilgili Washington Post’ta görüşlerine yer verilen CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, 'Bu rakamlar çok net ama şaşırtıcı değil' ifadelerini kullandı.

BBC'ye konuşan ABD'li bulaşıcı hastalık uzmanı Amesh Adalja ise "Vaka sayılarında artış göreceğiz. Önemli olan virüsü yüksek risk kategorisindeki insanlardan uzak tutmamız. Ağır ve hastanelik vakalara yoğunlaşmamız gerekecek" açıklamalarında bulundu. Ülkede 25 Kasım’da 52 bin olan günlük vaka sayısı, 3 Ocak'ta 1 milyonu geçti. Bu rakam pandemi süresince bir ülkede açıklanmış en yüksek günlük vaka sayısı olarak kaydedildi. ABD Başkanı Joe Biden, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, aşılanmamayı tercih eden yetişkinleri çok zor bir kışın beklediğini söyledi.

Ülkede ayrıca Omikron varyantının çocuklar üzerindeki etkisi de endişe yaratıyor. CDC verilerine göre 21 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında, ülke genelinde Koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yatan çocukların sayısında yüzde 58 artış yaşandı.

Aynı tarihler arasında, pandemi nedeniyle hastaneye yatan tüm yaş gruplarındaki ortalama artış oranı ise yüzde 19 olarak açıklandı. Ülkede şu ana kadar aşı olan 18 yaş altı çocukların oranı yüzde 25’in altında. Aşılama oranının en yüksek olduğu eyaletler arasında olan New York’ta bile 5-17 yaş arasındaki çocukların sadece yüzde 40’ı aşılı. Noel tatili sonrası okullarda salgının Omikron’un etkisiyle çocuklarda daha da hızlı yayılacağı tahmin ediliyor.

Omikron’a karşı Başkan Joe Biden şimdilik kapanma olmayacağını ama yeni önlemler alındığı duyurdu. Yeni önlemler şimdilik şu şekilde:

- Evde uygulanabilen hızlı test satın alınacak ve Ocak ayından itibaren talep eden tüm Amerikalılara ücretsiz olarak teslim edilecek.

- Önümüzdeki iki ay içinde ülke genelindeki hastanelerde 1000 askeri sağlık personeli görevlendirilecek. Bu sayı mevcut askeri sağlık personel sayısının beş katına denk geliyor.

- Hastanelerin kapasiteleri genişletilmesi için adımlar atılacak ve en önemlisi ilaçla malzeme eksikliği hızlıca giderilecek.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster