Foto GaleriGündemSadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

12 / 15 Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!
05 Ocak 2022 - 15:28

HOLLANDA: 14 Ocak’a kadar kapanma kararı alındı

Hollanda, Omikron varyantına karşı kapanma konusunda en hızlı adım atan ülke. Hızla yayılan Omikron nedeniyle 14 Ocak’a kadar tam kapanma kararı alındı. Ülkede son yedi günde ortalama vaka sayısı ise 13-14 bin arasında değişiyor.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü’den yapılan açıklamada Omikron'un, Delta ve diğer varyantları geride bırakarak ülkedeki baskın varyant haline geldiği bildirildi. Enstitünün açıklamasına göre varyantın ülkede görülme sıklığı yüzde 50'nin üzerinde… Bu durumun da hastanelerdeki doluluk oranlarında yeniden yükselişe sebep olabileceği üzerinde duruluyor.

Başbakan Mark Rutte ise öz eleştiride bulanarak Kovid-19 politikalarında birtakım hatalar yaptıklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Sürecin başında işi çoğunlukla kişilerin kendi sorumluluğuna bıraktık, yeterince sıkı tedbirler almadık. Şimdi bunun hata olduğunu görüyoruz. 14 Ocak sonrası durumu yeniden değerlendireceğiz."

Ülkede eczane ve süpermarketler gibi temel ihtiyaca dönük ürünler satan işletmeler dışındaki tüm mağaza ve dükkânlar kapalı. Eğitim ve öğretim kurumlarına ara verilmiş durumda. Benzin istasyonları, kütüphaneler, sürücü kursları ve avukatlık hizmetleri devam ediyor.

Zorunlu ihtiyaçların temin edildiği mağazalarda maske ve 5 metrekareye en fazla bir müşteri zorunluluğu uygulanıyor. Restoran ve kafeler sadece al götür ya de evlere servis hizmeti veriyor. Müze, sinema, tiyatro, konser alanları, kuaförler ve güzellik salonları da 14 Ocak tarihine kadar kapalı olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster