Foto GaleriGündemSadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

6 / 15 Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!
05 Ocak 2022 - 15:28

KANADA: Son üç haftada yayılım hızı arttı

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Ajansı verilerine göre, Kanada’da ilki 29 Kasım'da görülen Omikron varyantı, son üç haftada 1800 rakamına ulaştı. Ülkede günlük vaka sayısında adeta patlama yaşandı. 1 Aralık’ta 3 bin 142 olan günlük vaka sayısı 1 Ocak’ta 34 bine kadar dayandı ve her geçen gün artmaya devam ediyor. En son Dışişleri Bakanı Melanie Joly, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Kendi durumuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Melanie Joly, karantinada olduğunu açıkladı ve "Çok dikkatli olun, temaslardan kaçının, kendinizi sınırlayın ve halk sağlığı kurallarına uyun. Bu varyantı birlikte yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kanada Başbakanı Justin Trudeau da karantinada bulunuyor. Trudeau’nun ekibinden altı kişinin testi pozitif çıktı ve başbakan da kendisini karantinaya aldı. Peki ülkede Omikron’a karşı hangi önlemler alındı?

Başbakan Justin Trudeau’nun açıkladığı yeni tedbirler şu şekilde:

- Ülkede Omikron varyantının hızla yayılması nedeniyle ülke nüfusunun en yoğun olduğu Ontario ve Quebec eyaletlerinde bar, lokanta, spor salonları, okullar ve sinema gibi mekânlarda yeniden kapanmaya gidildi.

- Eyaletteki tüm okullar 17 Ocak'a kadar kapalı kalacak. Bu tarihten sonra da salgının seyrine göre yeni kararlar alınacak. Fakat okul kreşleri, sağlık çalışanlarının çocuklarına açık tutulacak.

- Marketler, benzin istasyonları, eczaneler ve belirli işletmeler dışında çoğu mağaza ve iş yerleri de hafta sonu kapalı olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster