Foto GaleriGündemSadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

7 / 15 Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!
05 Ocak 2022 - 15:28

GÜNEY AFRİKA: Omikron’da zirveyi gördüler, şimdi ise durum iyiye gidiyor

Güney Afrika ilk önce Ekim 2020’de Nelson Mandela Körfezi çevresindeki yerleşim yerinde tespit edilen ve bilimsel olarak ‘B.1.351’ olarak adlandırılan Beta varyantıyla zor günler yaşadı. Şimdi de Omikron varyantının çıkış noktası olması sebebiyle salgınla mücadelede zorlu günler geçiriyor.

Omikron’u Güney Afrika'da ilk tespit eden hekim Dr. Angelique Coetzee… Dr. Coetzee, Telegraph gazetesine verdiği demecinde, Güney Afrika’nın başkenti Pretoria'daki özel muayenehanesinde Kasım ayının ortalarında muayeneye gelen hastaların semptomlarından şüphelenmesi üzerine yetkilileri bilgilendirdiğini söyledi.

Toplamda iki düzine hastanın yeni varyantın semptomlarıyla Kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirten doktor, hastaların genellikle 'çok yorgun' hisseden erkekler olduğunu ve yarısının da aşı yaptırmadığını aktardı.

Bu vakalar sonrası ülkede Omikron ciddi derecede artmaya başladı. Özellikle Gauteng bölgesinde vakaların yüzde 90'dan fazlası Omikron olarak açıklandı. Daha da sonra yeni varyant Güney Afrika'nın diğer sekiz bölgesinde de hızla yayılarak egemen varyant haline geldi.

Bu konuda Güney Afrika basınına görüşlerini bildiren Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü Başkanı Willem Hanekom, "Virüs hızla yayılıyor. Şu anki salgında oluşan dalga eğrisine baktığınızda bu eğrinin Güney Afrika'nın daha önce yaşadığı üç enfeksiyon dalgasından daha dik olduğunu gösteriyor. Bu da virüsün hızlı bulaştığını gösteriyor ama şimdi eğri aşağı doğru inmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada ise Omikron varyantının yüksek bulaşıcılığına rağmen, hastaneye yatış oranlarının önceki dalgalara göre daha düşük olduğu açıklandı. Açıklamada "Tüm göstergeler ülkede dördüncü dalganın zirvesinin yaşandığını ve geçtiğini gösteriyor" ifadeleri yer aldı. Ayrıca neredeyse tüm şehirlerde vaka sayılarının ve hastaneye yatış oranlarının düştüğü de belirtildi.

Hatta Mart 2020'de ulusal afet ilan eden ülkede değişen kurallarla sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Son olarak gece yarısından itibaren saat 04.00'e kadar uygulanan bu yasak, son kabine toplantısında kaldırıldı.

Halka sık sık aşı olmaları ve maske de dâhil olmak üzere salgın protokollerinin uygulanması için çağrılarda bulunuluyor. Sağlık bakanlığı verilerine göre dördüncü dalga, bu hafta yüzde 29,7 azaldı. Fakat kısıtlamalar hafifletilse de kapalı mekânlarda 1000, dış mekânlarda ise 2 binden fazla kişinin toplanması yasak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster