Foto GaleriGündemSadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!

8 / 15 Sadece 672 vaka olan ülke: 5 kıtadan 10 ülkede Omikron tablosu!
05 Ocak 2022 - 15:28

BREZİLYA: Omikron ile hastanelerin yükü daha da arttı

Latin Amerika ülkeleri, Kovid-19 vakalarında ve virüse bağlı can kayıplarında oldukça ciddi yaralar aldı. Bu ülkelerin başında ise Brezilya geliyor. Dünyada ABD'nin ardından en çok Kovid-19 kaynaklı ölümün görüldüğü ülke Brezilya… Nüfusu 210 milyonu aşan ülkede, 614 binden fazla kişinin hayatına mal olan Kovid-19, bugüne kadar 22 milyonu aşkın kişide görüldü.

Varyantlarla en şok boğuşan ülkelerden biri olan Brezilya'da şu an tüm dünyayı etkisi altına alan Omikron kaynaklı ilk vaka, 23 Kasım'da görüldü. Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Güney Afrika’dan Sao Paulo’ya gelen Brezilyalı bir çiftte Omikron varyantının tespit edildiği duyuruldu. Bu duyurulan vakalar ayrıca Latin Amerika’da teyit edilen ilk Omikron vakaları olarak da kayıtlara geçti.

En son sağlık yetkilileri, 26 Aralık 2021'den bu yana turistik bölgelerden gelen yolcu gemilerinde yaklaşık 800 vaka tespit edildiğinin altını çizerek virüsün yayılımı konusunda uyarılarda bulunmuştu. Bu uyarılara kayıtsız kalmayan hükümet yetkilileri, tüm yolcu gemilerinin faaliyetlerini Omikron varyantının yayılımı nedeniyle 21 Ocak'a kadar durdurulduğunu açıkladı.

Fakat bu önlem dışında alınan yeni farklı önlemler henüz yok. Çünkü şu sıralar ülkenin gündeminde Devlet Başkanı Bolsonaro var. Yerel basında yer alan haberlere göre Bolsonaro, karın ağrısı ve bağırsak tıkanıklığı sebebiyle hastaneye kaldırılmış durumda.

Öte yandan Pan Amerikan Sağlık Örgütü (PAHO) Güney Amerika Kıtası’nda bu yıl vaka ve can kaybı sayılarının geçen yılın üç katına çıktığını açıkladı. PAHO, bugüne kadar 1,3 milyar dozdan fazla aşı yapıldığını ancak Latin Amerika ve Karayipler’de henüz ilk doz aşısını olmamış milyonlarca kişinin olduğuna dikkat çekiyor.

PAHO yetkilileri özellikle Brezilya için, çoğu hastanenin pandemide yoğun talep altında kalmasından ötürü ellerinde zaten kısıtlı miktarda olan ilaç ve malzemelerin azaldığını, pandemiyle mücadelenin en etkin biçiminin aşıya erişimin kolaylaştırılarak aşılama çalışmalarının hızlanması olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster