Ana SayfaFinans KulisYeni müdür ne kadar kazanır---

Yeni müdür ne kadar kazanır

7 / 8
Yeni müdür ne kadar kazanır
03 Temmuz 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

YURT DIŞINDA NASIL?

İlk kademe yöneticilerde İsviçre şirketleri en yüksek maaş paketlerini sunarken Glassdoor. com’un verilerine göre Amerika’da ilk kademe yöneticiler yılda ortalama 6l bin 704 dolar kazanıyor. Dünyanın en büyük ücret veri tabanını oluşturan ve çalışanların maaş bilgilerini arşivleyen Payscale ise Apple’da ilk kademe yöneticilerin yıllık ortalama maaşının 120 bin dolar olduğunu belirtiyor. Apple’da ilk kademe yöneticiler arasında yer alan program yöneticileri yılda ortalama 141 bin 500 dolar kazanırken proje yöneticilerinin yıllık kazancı 182 bin dolara çıkabiliyor.

777,8 milyar dolarla dünyanın en değerli 2’nci şirketi olan Amazon’da ilk kademe yöneticiler yılda ortalama 100 bin dolar kazanıyor. Amazon’da operasyondan sorumlu olan ilk kademe yöneticiler yıllık ortalama 79 bin dolar ücret alırken yazılımdan sorumlu ilk kademe yönetici maaşları yıllık 141 bin dolar seviyesinde bulunuyor.

Google ise ilk kademe yöneticilerine oldukça bonkör davranıyor. Payscale’e göre şirketteki ilk kademe yöneticiler arasında yer alan ürün müdürlerinin yıllık ortalama kazancı 120 bin dolar.

Google’ın rakiplerinden Facebook da en iyi yetenekler için en iyi ücreti ödeme prensibiyle hareket ediyor. Bu nedenle Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg dünyanın en bonkör patronları arasında gösteriliyor.

Sektör ortalamasının üzerinde rekabetçi ücret politikasının benimsendiği Facebook’ta ilk kademe yöneticiler arasında yer alan yazılım tarafında çalışan ürün müdürleri yıllık ortalama 124 bin doların üzerinde kazanıyor. Bunların maaşı yıllık bazda 178 bin dolara kadar çıkabiliyor. Oracle, Microsoft, Twitter, Qualcom gibi diğer bilişim şirketleri de çalışanlarına en yüksek ücret ve yan hakları sunuyor. (AYÇE TARCAN AKSAKAL/CAPİTAL TÜRKİYE DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H.Vehbi YILDIRIM24 Ekim 2018 12:52

    İlk kademe yöneticiler tabi ki öncelikli olarak taban ve tavan arasındaki hizmet akış ve iletişimin denge ve iletken unsurudurlar.Bu unsurların kurumsal yapı/kimlik ve politika paralelinde çalışması,uyumu daha da kolaylaştırır.Ancak,bu başlangıç seviyesindeki yöneticilerin seçim ve performans kriterlerinde genel kriterlerin yanında özellikli hususlar da konulmalı ve değerlendirilmelidir. Yurt dışından alınan performans kriterlerinin ülkenin genel ve bölgesel demografik yapısıyla paralel harmanlanması ve çek edilmesinin de ayrıca önemini vurgulamak isterim.Her bölgede genel yönetim kriterleri hariç,farklı yönetim anlayış,bakış ve yapısal özellikler dikkate alınarak yapılan yönetim tarzları çok daha başarılı olmaktadır.Tabi ki bu yönetici adaylarının liyakat sahibi,farkındalıklarının geliştirilebilir,risk algı ve yönetiminde çok daha iyi personellerden seçilmesi çok daha yararlı sonuçlar getirecektir.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster