Ana SayfaFinans KulisYeni müdür ne kadar kazanır---

Yeni müdür ne kadar kazanır

2 / 8
Yeni müdür ne kadar kazanır
03 Temmuz 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

DENGE ROLÜ ONLARDA!

Çok sayıda yönetim danışmanı ve CEO’ya göre, “ilk kademe yöneticiler” şirketler için kritik bir yönetim katmanını oluşturuyor. Mutlu ve üretken takımların oluşması, sirkülasyon oranlarının düşmesi ve ekip ruhunun sağlamlaşmasında önemli rollerinin olduğuna dikkat çekiliyor. Organizasyonun vitrini olarak nitelendirilen bu seviyedeki yöneticiler çoğunlukla süpervizörler, grup ve bölüm şefleri, müdür ve müdür yardımcılarından oluşuyor.

PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Başkanı Berna Öztınaz, “İlk kademe yöneticilerin en önemli görevi, çalışan ile üst yönetim arasında akışı ve çoğu zaman da dengeyi sağlamak oluyor” diyor. Öztınaz, ilk kademe yöneticilerin çalışanlarla kurduğu günlük iletişimin, işin kalitesine önemli katkı sağladığını belirtiyor.

İşe alım şirketi Reed. Türkiye’nin genel müdürü Asiye Yıldırım, ilk kademe yöneticilerde yönetici, müdür yardımcısı, müdür gibi unvanların kullanıldığını belirterek “takım lideri” pozisyonunun da ilk kademe yönetici olarak tanımlandığını söylüyor.

DHL Express Türkiye İnsan Kaynaklan ve Kaliteden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayla Çetinbora, şirkette ilk kademe yöneticileri “şef’ olarak pozisyonladıklarını belirterek bu seviyedeki yöneticilere ücretin yanı sıra son derece geniş yan haklar paketi sunduklarım ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H.Vehbi YILDIRIM24 Ekim 2018 12:52

    İlk kademe yöneticiler tabi ki öncelikli olarak taban ve tavan arasındaki hizmet akış ve iletişimin denge ve iletken unsurudurlar.Bu unsurların kurumsal yapı/kimlik ve politika paralelinde çalışması,uyumu daha da kolaylaştırır.Ancak,bu başlangıç seviyesindeki yöneticilerin seçim ve performans kriterlerinde genel kriterlerin yanında özellikli hususlar da konulmalı ve değerlendirilmelidir. Yurt dışından alınan performans kriterlerinin ülkenin genel ve bölgesel demografik yapısıyla paralel harmanlanması ve çek edilmesinin de ayrıca önemini vurgulamak isterim.Her bölgede genel yönetim kriterleri hariç,farklı yönetim anlayış,bakış ve yapısal özellikler dikkate alınarak yapılan yönetim tarzları çok daha başarılı olmaktadır.Tabi ki bu yönetici adaylarının liyakat sahibi,farkındalıklarının geliştirilebilir,risk algı ve yönetiminde çok daha iyi personellerden seçilmesi çok daha yararlı sonuçlar getirecektir.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster