BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZayıf yönlerinizle yüzleşin: Başarısız insanların 5 ortak özelliği----

Zayıf yönlerinizle yüzleşin: Başarısız insanların 5 ortak özelliği

Zayıf yönlerinizle yüzleşin: Başarısız insanların 5 ortak özelliği
18 Ocak 2024 - 17:01 www.finansgundem.com

Psikolojide, belirli zihinsel alışkanlıkların çoğu zaman başarının önündeki en önemli engeller olduğu kabul ediliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başarısızlığın her şeyden önce zihinde başladığı, psikolojinin de temas ettiği bir gerçek olarak kabul ediliyor. İnsanların günlük yaşamlarına derinlemesine yerleşmiş olan bazı davranış kalıpları, onların hedeflerine ve arzularına ulaşma çabalarını sessizce baltalayabiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, toplantı odalarında, sınıfta ve gündelik konuşmalarda sıklıkla kullanılan bir terim olan ‘başarı’, sanılanın aksine çok yönlü bir kavram olarak öne çıkıyor. Başarının, sadece finansal kazanç veya kariyer gelişimi ile ilgili değil, kişisel hedeflere ulaşmak ve kişiye uygun tatmini elde etmekle de ilgili olduğu kabul ediliyor.

Başarıya engel 5 alışkanlık

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, psikoloji’den yardım alarak bazı alışkanlıkların başarıyı engelleyebileceğini ortaya koyuyor ve yüzeysel etkilerini ve daha derindeki psikolojik kökenlerini anlamak için bu beş psikolojik modele daha yakından bakıyor. Bu alışkanlıkları anlamak ve ele almak, kendilerini tam potansiyellerine ulaşmaktan alıkoyan döngülerden kurtulmak isteyen herkes için oldukça önemli bir kılavuz niteliği taşıyor..

Ertelemenin tehlikeleri: Tembellikten daha fazlası

Erteleme genellikle tembellikle karıştırılır ancak erteleme, daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Psikolojide erteleme, başarısızlık korkusu veya olumsuz geri bildirimle bağlantılıdır. Bu alışkanlık, görevlerin sürekli olarak ertelendiği bir döngü yaratır; bu da aceleye getirilerek, daha düşük kaliteli işlerin yapılmasına ve fırsatların kaçırılmasına yol açar.

Kronik erteleyiciler, pratik görevlerin tamamlanması için gereken disiplin ve zaman yönetiminden yoksun oldukları için işleriyle daima bir savaş halinde olur. Ertelemenin üstesinden gelmek, korku, mükemmeliyetçilik veya motivasyon eksikliği gibi kökenlerini tanımayı ve daha iyi planlama ve öz farkındalık yoluyla bu tetikleyicilere karşı aktif olarak çalışmayı ifade eder.

Olumsuz zihniyetin dezavantajı: Karamsarlık sizi nasıl engeller?

Çoğu zaman bir kişinin ruhuna yerleşmiş olan olumsuz bir zihniyet, başarının önünde önemli bir engel olabilir. Psikoloji bize sürekli kötümserliğin, kendi kendini gerçekleştiren başarısızlık kehanetine yol açtığını gösterir. Bu zihniyet, kapıları kapatır, risk almayı engeller ve yenilgiyi kabul eden bir tutumu teşvik eder.

Bununla mücadele etmek için kişinin pozitifliği geliştirmeye aktif olarak çalışması gerekir. Bu, gerçeği göz ardı etmek değil, sorunlardan ziyade çözümlere odaklanmak, aksiliklerden ders almak ve gelecekteki çabalara dair umutlu bir bakış açısına sahip olmak anlamına gelir.

Amaçsız yolculuk: Hedef belirlememenin olumsuz etkisi

Net hedeflerin yokluğu pusulasız yelken açmaya benzer. Hedef belirleme, insanlara yön ve amaç vermede çok önemlidir. Hedefler olmadan çabalar dağılır ve ölçülemez hale gelir; bu da ilerleme ve gerçekleşme eksikliğine yol açar.

Hedef belirlemek kişiye başarıya giden bir yol haritası sağlar. Hedef belirlemek, nereye gitmek istediğinizi bilmek ve somut adımların ana hatlarını çizmekle ilgilidir. Bu süreç, doğru yolda kalabilmek için düzenli olarak düşünmeyi ve ayarlama yapmayı içerir.

Korku felci: Başarısızlık korkusu başarıyı nasıl engeller?

Başarısızlık korkusu yaygın bir psikolojik engeldir. İnsanların konfor alanlarının dışına çıkmasını, yeni şeyler denemesini ve gerekli riskleri almasını engeller. Bu korku genellikle sabit bir zihniyetten, yani yeteneklerin ve sonuçların statik ve değişmez olduğu inancından kaynaklanır.

Bu korkunun üstesinden gelmek, başarısızlığın öğrenme sürecinin bir parçası olarak görüldüğü, büyüme odaklı bir zihniyeti benimsemeyi gerektirir. Bu, her başarısızlığın gelişmek için bir fırsat olduğunu ve başarının çoğu zaman konfor bölgesinin ötesinde olduğunu anlamakla ilgilidir.

Zaman kaybı: Kötü zaman yönetiminin sonuçları

Kötü zaman yönetimi genellikle erteleme, başarısızlık korkusu, net hedeflerin eksikliği, aşırı stres, mükemmeliyetçi eğilimler, kararsızlık, sık sık dikkatin dağılması ve görevler için gereken zamanın yanlış değerlendirilmesi gibi diğer psikolojik faktörlerden kaynaklanır. Bu psikolojik faktörlere değinmek, zaman yönetimi becerilerini geliştirmek için çok önemlidir çünkü kötü zihinsel alışkanlıklar, yaşamın diğer alanlarına yayıldıklarında sorunları daha da artırır.

Kötü zaman yönetimi sessiz bir başarı katilidir. Strese, tükenmişliğe ve üretkenliğin azalmasına yol açar. Etkili zaman yönetimi sadece daha az zamanda daha fazlasını yapmak değil, doğru şeyleri verimli bir şekilde yapmaktır. Bu, görevlerin önceliklendirilmesini, gerçekçi son teslim tarihlerinin belirlenmesini ve dikkat dağıtıcı unsurların önlenmesini içerir. Zaman yönetiminde önemli olan, zamanınızın hedefleriniz doğrultusunda etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.

Sosyal medya bağımlılığı akademik başarıyı tehdit ediyor!

 

Başarı için zihninizi eğitmenin 5 yolu

 

Çok çalışmak neden başarının garantisi değildir?

 

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı

 

Başarı için uzak durmanız gereken 10 sabah rutini

 

Başarılı insanlar güne nasıl başlar? İşte 10 sabah rutini...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)