BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZ kuşağının enflasyonla imtihanı----

Z kuşağının enflasyonla imtihanı

Z kuşağının enflasyonla imtihanı
19 Ocak 2024 - 18:14 www.finansgundem.com

Olumsuz ekonomik koşullar iş hayatına yeni başlayan Z kuşağını özellikle olumsuz etkiledi. Düşük maaşların baskısı altındaki Y ve Z kuşağı emeklilik için birikim yapamadığını söylüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Z kuşağı dünyanın dört bir yanında servet biriktirmek bir yana dursun, ay sonunu getirmekte bile zorlanıyor. Yakın tarihli bir Bankrate raporuna göre, Z kuşağı yetişkinlerinin ve Y kuşağının yaklaşık %38'i, büyük ölçüde ekonomik nedenlerle, ebeveynlerinin aynı yaşlardaki durumu ile karşılaştırıldığında finansal olarak çok daha güvensiz hissettiklerine ve daha fazla zorluk yaşadıklarına inanıyor.

Bankrate'in raporuna göre, artan yaşam maliyetleri karşısında, Z kuşağı çalışanlarının %53'ü, aylık giderlerini karşılamaya yardımcı olmak için diğer tüm diğer nesillerden daha fazla ek işlerle uğraşmak zorunda olduğunu belirtiyor. Z kuşağının çok daha küçük bir kısmı gelecek için tasarruf edebildiğini açıklıyor.

CNBC’nin haberine göre Boston Üniversitesi'nde ekonomi profesörü ve finansal planlama yazılımı sunan MaxiFi'nin başkanı Laurence Kotlikoff, "Bu kesinlikle daha zorlu bir iklim. Ebeveynlerin çocuklarının başının dertte olduğunu anlamaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Z kuşağı finansal başarının önünde daha büyük engellerle karşılaşıyor

Enflasyonun son zamanlardaki yükselişi, iş hayatına yeni başlayanlar için her şeyi gerçekten de daha zor hale getirdi. Bank of America'nın ayrı bir anketine göre, Z kuşağının yarısından fazlası (%53) daha yüksek maliyetlerin finansal başarılarının önünde bir engel olduğunu söylüyor.

Artan gıda ve barınma masraflarına ek olarak, Y ve Z kuşağı, ebeveynlerinin genç yetişkin oldukları yıllarda yaşamadığı başka finansal zorluklarla da karşı karşıya kalıyor. Gençlerin maaşları ebeveynlerinin 20’li ve 30’lu yaşlarındaki kazançlarından daha düşük olmakla kalmıyor. Aynı zamanda birçok genç öğrenci kredilerinin yüklerini de omuzlarında taşıyor.

Intuit'in yakın tarihli bir Refah Endeksi çalışmasına göre, Z kuşağı Amerikalıların yaklaşık dörtte üçü, bugünün ekonomisinin onları uzun vadeli finansal hedefler belirlemesini zorlaştırdığını söylüyor. Araştırmaya göre gençlerin üçte ikisi ise emekli olmak için asla yerli miktarda paraya sahip olamayacaklarına inanıyor.

Genç yetişkinler zaman avantajına sahip

Bankrate Analisti Sarah Foster her ne kadar kolay olmasa da gençlerin bugün mali yapısını güçlendirmek için atacakları adımların zamanla karşılığını vereceğini söylüyor. Zira Z kuşağı, emeklilik gibi uzun vadeli hedefler için tasarruf söz konusu olduğunda sahip olduğu ekstra yılların avantajını ellerinde tutmayı sürdürüyor.

Foster Z kuşağına, "Kendinize yatırım yapmaya, borçlarınızı ödemeye ve hem kısa hem de uzun vadede tasarruf ederek bileşik faizin faydalarından yararlanmaya öncelik verin" tavsiyesinde bulundu.

Yatırıma erken başlamak bileşik faizin etkilerinden de o kadar erken yararlanmak anlamını taşır. Dolayısıyla bugün ayırılacak küçük bir miktar bile yıllar sonra çok daha yüksek bir getiri sağlayabilir. LendingTree'nin Baş Kredi Analisti Matt Schulz CNBC'ye verdiği bir demeçte, bunun için bir sihirli değnek olmadığını söyledi. Ancak işe yarayan birkaç finansal alışkanlık da bulunuyor.

Schulz “Tasarrufla ilgili çoğu şey çok karmaşık değil, ancak bu tasarruf yapmanın kolay olduğu anlamına gelmiyor" dedi. Kredi analisti, "Tıpkı sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak gibi tasarruf da zaman içinde doğru şeyleri tekrar tekrar yapmakla ve sabırlı olmakla ilgilidir" ifadelerine yer verdi.

Teknoloji dünyasının çilesini yaşlılar çekiyor

 

Z kuşağı rekabet edebilmek için ofise daha fazla gelmek zorunda

 

Partnerinin kazancına en çok Z kuşağı önem veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)