BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZ kuşağı rekabet edebilmek için ofise daha fazla gelmek zorunda----

Z kuşağı rekabet edebilmek için ofise daha fazla gelmek zorunda

Z kuşağı rekabet edebilmek için ofise daha fazla gelmek zorunda
17 Ocak 2024 - 17:35 www.finansgundem.com

PwC Birleşik Krallık Başkanı ve Kıdemli Ortağı Kevin Ellis, Z kuşağının iş yerinde daha başarılı olması için ofis varlığının artırılmasını öneriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İşverenler ve çalışanlar arasındaki tartışmalarda geçen yıla damga vuran ‘uzaktan çalışma’ yöntemi, bu yıl da sıcaklığını koruyor. Konuya dair yeni yaklaşımlar, ‘yapay zeka’ faktörünü de devreye sokuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, PwC Birleşik Krallık Başkanı ve Kıdemli Ortağı Kevin Ellis, yapay zeka çağında başarılı olmak isteyen Z kuşağı çalışanlarının ofise daha fazla gelmesi gerektiğini söylüyor.

4 ila 5 gün ofiste olun

Fortune’dan Prarthana Prakash'ın haberine göre, şirketler çalışanlarını ofise çağırdıkça, yüz yüze çalışmanın üretkenliğe yararları konusundaki tartışmalar yoğunlaşıyor. Tartışma geleneksel dinamiklerin ötesine uzanıyor; üretken yapay zeka, özellikle kariyerinin başındaki çalışanlar için giderek daha fazla görev üstleniyor.

Bu gelişen ortamda, PwC Birleşik Krallık Başkanı ve Kıdemli Ortağı Kevin Ellis, işyerinde başarı için bir strateji öneriyor: “Genç çalışanlar için ofis varlığının arttırılması.”

Ellis, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı bir röportajda, “Bana kariyerinizde nasıl başarılı olacağınız konusunda fikrimi soruyorsanız, haftanın dört ila beş günü ofiste olun derim” diyor.

Artık üretken yapay zekanın ‘geçmişte daha genç personelimizin eğittiği ve dişlerini kestiği görevleri’ üstlendiğini belirten Ellis, çoğu muhtemelen Z kuşağı olan genç çalışanların katılımını sağlayacak bu tür görevlerin yokluğunda, ofiste daha fazla gün geçirmenin kariyerlerini ilerletmeye yardımcı olabileceğini savunuyor.

Ellis, “Yüz yüze geçirilen zamanın çok daha önemli olması ve gelişmeyi çok daha fazla sağlaması gerekiyor. Bu yüzden ofiste insanların daha fazla birlikte çalışmasını sağlamalısınız” şeklinde konuşuyor.

Ofise dönüşe katkı

Ellis'in yorumları, patronların çalışanlarının ofise geri dönmesini istediğini gösteren araştırma denizine katkıda bulunuyor. Anketler, eğer bunu yaparlarsa terfi veya ödüllendirilme olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Ekim ayında yayınlanan ve gidişatın nasıl tersine döndüğüne işaret eden bir araştırmaya göre, Birleşik Krallık'ta çalışanlar evden çalıştıklarından daha fazla zamanı ofiste geçiriyorlardı. Yine de çalışanlar, bazı durumlarda maaş kesintisi anlamına gelse bile uzaktan çalışma seçeneğini tercih ediyor gibi görünüyor.

Üretken yapay zeka, iş yerinde sıradan hale geliyor

Üretken yapay zeka işyerinde daha belirgin hale geldikçe, daha fazla Birleşik Krallık CEO'su, rakiplerine karşı rekabet avantajı elde etmek ve fırsatlardan yararlanmak için teknolojiye yatırım yapıyor.

PwC'nin 105 ülkeden CEO'larla yaptığı anket, Britanya'daki şirket yöneticilerinin üretken yapay zeka araçlarını ABD ve Avrupa'nın diğer yerlerindeki meslektaşlarından daha hızlı uyguladığını ortaya koyuyor. Ellis raporda şunları söylüyor: “Üretken yapay zeka, bir ‘harekete geç ya da kaybet’ anı anlamına geliyor. Dikkatle uygulandığında verimlilik, rekabet gücü ve nihayetinde karlılık açısından büyük faydalar sunuyor.”

Z kuşağı çalışanları, iş gücüne katılırken veya gelişimlerine ayak uydurmak için beceriler geliştirirken bu üretken yapay zeka devriminin tam ortasında olacağa benziyor.

Uzmanlar, üretkenlik güçleri, esnek çalışma talebi ve üretken yapay zekanın işyerinde nasıl etki gösterdiği konusunda hâlâ kararsız ancak tüm şartlar doğru şekilde konumlandırılsa, yaratıcılığı teşvik edebileceği, insanları işlerinde daha iyi hale getirebileceği ve kapsayıcılığı hızlandırabileceği öngörülüyor.

Ofise dönüş yanlısı patronlar işler kötüleşince çalışanları suçluyor

 

Ofise dönüş için Y kuşağı kriterleri

 

Patronlar 2024’te de 'ofise dönüş'te ısrarcı

 

Uzaktan çalışma ilerlemeyi yavaşlatsa da stresi azaltıyor

 

İş hayatında Z kuşağı teknik anlamda yetersiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)