BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOfise dönüş için Y kuşağı kriterleri----

Ofise dönüş için Y kuşağı kriterleri

Ofise dönüş için Y kuşağı kriterleri
10 Ocak 2024 - 16:46 www.finansgundem.com

Yapılan son araştırmalar Y kuşağı yöneticilerinin 5 gün ofiste mesai için en az %12 zam istediğini gösterdi. Genç yöneticiler ayrıca yol, öğle yemeği ve ofis içi spor salonu gibi imkanlardan da ücretsiz faydalanmayı talep ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sonrası uzaktan çalışma uygulamalarının yaygınlaşmasıyla patronların çalışanlarını aynı işi yapmaları için ofise geri çağırması pek kolay olmadı. İşverenler işyerlerindeki daha iyi kahve makineleri, daha canlı ofis mekanları ve son teknoloji araçlarla çalışanlarını ikna etmeye çalışıyor. Ancak bu süreci yönetmesi beklenen Y kuşağı yöneticileri de işverenler için şartları zorluyor.

Fortune’un haberinde yer alan Chartered İşletme Enstitüsü’nün (CMI) İngiltere’de her yaştan 1000’den fazla yöneticiyle gerçekleştirdiği ankete göre, 35 yaşın altındaki yöneticiler patronlarının ofise dönüş taleplerine kendi talep listeleriyle karşılık veriyor.

Araştırmaya göre eski çalışma yöntemlerine geri dönülmesi karşılığında genç yöneticiler patronlarının ücretleri artırmasını talep ediyor. Ankete katılan Y kuşağı yöneticilerinin yarısı haftada beş gün ofise gitmek için ücret artışı talep ediyor. Buna karşılık 55 yaş üstü yöneticilerin sadece %19’ü böyle bir talep sunuyor.

Bu taleplerin karşılanmaması halinde her dört genç yöneticiden birisi seyahatlerinin sübvanse edilmesini veya ücretsiz öğle yemeği ya da tesis içi spor salonu gibi ofis avantajlarından faydalanmayı talep ediyor.

35 yaş altındaki yöneticilerin uzaktan çalışmanın bırakılması karşılığında düzenli olarak sosyal etkinlikleri talep etme olasılıklarını yükseliyor. 55 yaşın altındaki yöneticilerinse baby boomer yöneticilere kıyasla daha esnek mesai saatleri talep etme olasılığı önemli ölçüde daha yüksek.

CMI Politika Direktörü Anthony Painter Bloomberg’e verdiği demeçte, “Talep edilen bu esnekliğin büyük bir bölümü aile içi sorumluluklar ve 35 yaş altındaki bireylerin talepleri yönlendiriyor. Söz konusu bireylerin küçük çocuklara sahip olma olasılığı çok daha yüksek ve bu nedenle daha esnek çalışmaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Ankete göre, genel olarak, İngiltere'deki yöneticiler ofiste tam zamanlı olarak çalışmaları istendiğinde ortalama %12'lik bir ücret artışı bekliyorlar. Bu arada, ankete katılanların %13'ü hiçbir şekilde ofise dönmeyi kabul etmiyor. Söz konusu katılımcılar hiçbir şeyin onları haftada beş gün ofise geri döndürmeye ikna edemeyeceğini belirtiyor.

Ülkede boş kalan pozisyonlar hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Painter çalışanların ve özellikle de yüksek talep gören pozisyonlardaki bireylerin patronlarla pazarlık yapma gücü olduğuna dikkat çekti:

“Kilit pozisyonlar için işe alım yapmak istiyorsanız, kaçınılmaz olarak işe almak istediğiniz kişilerin beklentilerini karşılayıp karşılayamayacağınız konusunda bir müzakere olacaktır. İşgücü piyasası, işverenler ve personel arasında eşit olarak dengelenmiştir, bu nedenle bu hâlâ aktif bir görüşme niteliğindedir.”

Tüm bunlar personelin sessizce ofise geri döneceğini düşünen CEO’ları hayal kırıklığına uğratabilir.

CMI'nin verileri, yaklaşık 2,5 milyon çalışanın 2023'te ‘ofise dön’ emriyle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Ancak şirketler çoğunlukla çalışanlardan yalnızca mesai haftalarının yaklaşık yarısı boyunca evden çalışmayı bırakmalarını isteyebildi.

CEO'ların çoğu 2026 yılına kadar haftada 5 gün masa başında mesaiye dönüleceğini düşünse de, çalışanların pandemi öncesi çalışma tarzına savaşmadan veya en azından çok uzun bir talep listesi karşılığında geri dönmeyecekleri açık.

Dahası, araştırmalar sürekli olarak hibrit çalışma imkanlarının 2024'te gelişeceğini ve çalışanların katı sınırlamalara karşı çıkma eğilimlerinin artıracağını gösteriyor.

Flexa'nın yaklaşık 3 milyon iş aramasını ve 30.000 çalışanı inceleyen kapsamlı 2023 raporuna göre, 2023'te dünya çapında ortalama bir iş ilanında yalnızca 1 ila 2 gün ofiste çalışma süresi talep edildi.

Bu arada LinkedIn verilerine göre İngiltere’de iş ilanlarının yaklaşık yarısı şu anda hibrit olarak listeleniyor ve bu rakam her ay artıyor. Ağustos 2022'de ise iş ilanı pozisyonlarının yalnızca üçte biri hibrit çalışma sunuyordu.

LinkedIn Yetenek Çözümleri EMEA & LATAM Başkan Yardımcısı Olivier Sabella konuyla ilgili açıklamasında, “Çalışanların artan esneklik talebini işverenlerin ofise devam etme arzusuyla dengelemenin bir yolu olarak şirketlerin hibrit seçeneklere geçmeye devam etmesiyle, bu eğilimin 2024'te de devam ettiğini göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

İş yerinde eğlenmek, Y kuşağının verimini artırıyor

 

İşte en çok eleman aranan meslekler!

 

BlackRock yüzlerce çalışanını işten çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)