BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlackRock yüzlerce çalışanını işten çıkaracak----

BlackRock yüzlerce çalışanını işten çıkaracak

BlackRock yüzlerce çalışanını işten çıkaracak
10 Ocak 2024 - 03:18 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, sektördeki hızlı değişiklikler nedeniyle küresel iş gücünün yüzde 3'ünü işten çıkarma kararı aldı.

ABD merkezli BlackRock’ın CEO’su Larry Fink ile genel müdürü Rob Kapito, çalışanlarına yazdığı notta 600 kişinin işine son verileceğini duyurdu.

Bloomberg'in aktardığına göre "sektörün şirketin kuruluşundan bu yana her zamankinden daha hızlı değiştiği" ifade edilen notta, borsa yatırım fonlarının (ETF) hem endeks hem de aktif yatırım stratejileri için tercih edilen araç haline geldiği belirtildi.

Açıklamanın devamında BlackRock'ın Avrupa ve Asya da dahil olmak üzere dünya çapında büyüdüğünü belirten yöneticiler, yeni teknolojilerin de tüm sektörleri dönüştürmeye hazırlandığını vurguladı.

Yöneticiler, sektördeki hızlı değişiklikler nedeniyle kaynakların yeniden tahsis edilmeye çalışıldığı için, şirketin küresel iş gücünün kabaca yüzde 3'üne karşılık gelen yaklaşık 600 çalışanın işine son verileceğini kaydetti.

BlackRock, geçen yıl ocakta iş gücünü yaklaşık yüzde 2,5 azaltacağını duyurmuş, haziranda da ek işten çıkarmalara gitmişti.

İş insanından acı haber geldi: Cesedi Yunan adasında bulundu

 

Çalışanlar ‘Daha çok çalışmalısın’ uyarısına hazırlıklı olmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)