BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZ kuşağının 10 saat isyanı sosyal medyada viral oldu----

Z kuşağının 10 saat isyanı sosyal medyada viral oldu

Z kuşağının 10 saat isyanı sosyal medyada viral oldu
30 Ekim 2023 - 18:21 www.finansgundem.com

Ofise uzak bir yerde çalıştığı için arkadaşlarına zaman ayıramadığından şikayet eden bir Z kuşağı TikTok kullanıcısı sosyal medyanın gazabına uğradı. Ancak alaya almak yerine genç kadının şikayetlerini destekleyenler de var

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk sabah 9 akşam 5 çalışacağı pozisyonu alan genç bir kadın iş-yaşam dengesinden şikayet ettiği TikTok videosuyla viral oldu. Bir X gönderisinde (Twitter) videoya ilişkin “Z kuşağı kızı gerçek bir işin nasıl bir şey olduğunu öğreniyor” yorumları paylaşıldı. Uzaktan bakıldığında video kadının çalışmaktan keyif almadığını gösteriyor gibi görünse de daha yakından izlenildiğinde asıl şikayetin ofise gidip gelmekle ve bunun için harcanan zamanla ilgili olduğu görülüyor.

Fortune’un haberine göre 19 Ekim’de yayınlanan TikTok videosu 228 bin beğeni topladı. @TTEcclesBrown hesabından gönderilen X gönderisi ise 47 milyon kez görüntülendi ve bu görüntülenmelerin önemli bir kısmında genç kadınla alay edildi.

Videoda kadın, ofisine daha yakın uygun fiyatlı bir eve çıkmanın veya uzaktan çalışmanın sorununu çözeceğini belirtiyor.

TikTok videosunda, “İşe yürüyerek gidebilseydim sorun olmazdı. İşimle hiçbir ilgisi yok. Uzaktan çalışma olsaydı 9’da işe başlar ve beşte bitirir evimde olurdum. Her şey yolunda olurdu. Her sabah trene 7:30’da biniyorum ve en erken 6:15’e kadar eve dönemiyorum. Nasıl arkadaşım olabilir? Atıyorum flört etmek için nasıl zamanım olabilir. Hiçbir şey için zamanım yok ve çok stresliyim... Bu şartlarda şehirde yaşamayı göze alabilmemin bir yolu yok. Bu yüzden bu ihtimal de masadan kalktı...” deniliyor.

@brielleybelly123

im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live

♬ original sound - BRIELLE

Bir melek yatırımcı ve girişimci olan Jason Calacanis ise şikayetlerinden dolayı kadınla alay etti ve şu ifadeleri kullandı: “Ah prenses… İşe gidip gelmek ve çalışmak ve bir meslek sahibi olmak ve tüm her şey… Tüm bunlar çok ekstra!”

Pek çok kişi Calacanis'i 7,8 milyon görüntüleme alan gönderisi nedeniyle eleştirdi. Ama genç kadınla alay eden tek kişi o değildi.

Libs of TikTok adında bir X hesabı söz konusu paylaşımı ironik bir biçimde “Yeni üniversite mezunu bir işte çalışmaktan dolayı moral olarak çökmüş. Mahvolduk” ifadeleriyle paylaştı.

Diğer kullanıcılarsa kadının durumunu nasıl iyileştirebileceğine dair yollar önerdi. Kendisini ‘merkez sağ’dan bir konuşma topluluğu olarak tanıtan Ricochet internet sitesinden ‘Seawriter’ isimli bir kullanıcı şu ifadelere yer verdi:

"Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra anında her şeye sahip olamazsınız. Sizin için neyin en önemli olduğuna karar verin ve onu elde etmek için ne yapmanız ve neyi feda etmeniz gerektiğini belirleyin. Şehirde yaşamak mı istiyorsunuz? Uygun fiyatlı hale getirmenin yollarını arayın. Bir dairenin maliyetini bölüşmek için bir veya iki oda arkadaşı bulun. Bir odada iki veya üç kişi yaşayın. Uzun bir yolculuk ve bir odayı paylaşmak istemiyor musunuz? Banliyölerde bir iş bulun."

Tüm bu olumsuz yorumlara rağmen işe gidip gelme konusunda sıkıntı çeken tek kişi TikTok videosundaki kadın da değil. Her geçen gün daha fazla CEO’nun çalışanlarından ofise dönmesini talep etmesiyle birçok çalışan pandemi sırasındaki uzaktan çalışmanın yeterli olup olmadığını ve ofise gitme rutinine neden ihtiyaç olduğunu sorguluyor.

FlexJobs tarafından 8.400'den fazla ABD'li çalışanla yakın zamanda yapılan bir ankete göre, katılımcıların %63'ü uzaktan çalışmanın kendileri için maaş ve iyi bir patrondan daha öncelikli bir unsur olduğunu söyledi.

Yüksek maaş mı, uzaktan çalışma mı?

 

Uzaktan çalışanlar aynı anda iki tam zamanlı işte çalışıyor

 

Milyarder teknoloji CEO’sundan esnek çalışmaya destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)