BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYıldız Holding markalarını tek çatı altına aldı!----

Yıldız Holding markalarını tek çatı altına aldı!

Yıldız Holding markalarını tek çatı altına aldı!
18 Ocak 2016 - 08:41 www.finansgundem.com

14 ülkede 77 fabrika ve 300 markaya ulaşan Yıldız Holding Godiva, DeMet's, United Biscuits ve Ülker'i Pladis çatısı altında toplayacak

Yıldız Holding, bisküvi ve çikolata sektörlerinde faaliyet gösteren küresel şirketlerini "Pladis" adı altında birleştirdi. De Met's, Godiva, United Biscuits ve Ülker markalarını bir araya getiren birleşmeyle, 26 bin kişinin çalıştığı 5.2 milyar dolarlık yeni bir gıda devi doğdu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Global bir şirket olmak bizim ilk başından beri hedefimizdi. 72 yıl önce kurulan bu şirket şimdi Yıldız Holding adı altında bisküvi, çikolata, şekerleme işinde dünyada global şirket olmak için ilerliyor. Bu sürede perakendeden ambalaja gayrimenkulden kişisel bakıma kadar çeşitli sanayi dallarında geliştik. 14 ülkede faaliyet gösteren 77 fabrika, 300 markayla binlerce satış noktasındayız" dedi. 

TAKIM YILDIZIN DAN İLHAM ALDIK 

Sözlerini,"Her ısırıkta tüm dünyaya mutluluk vaad ediyoruz" diye sürdüren Ülker, "Bunu gerçekleştirmek için kurduğumuz global firmamızın adı Pladis. 'Pladis'i nereden icat ettiniz' derseniz, aslında bu ismin özel bir manası yok" dedi. Ülker, "Aztekler buna Maya diyorlar. Japonlar Subaru, İranlılar ise Pervin. Biz de Ülker manasına gelen Latince yedi yıldızdan oluşan Pleiades takım yıldızı isminden ilham aldık. Yani Ülker'i globale tercüme ettik" açıklamasında bulundu. 

ÜRÜN GELİŞTİRMEDE SİNERJİ OLUŞTURDU

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker de, farklı ülkelerdeki laboratuvarlarla işbirliği yaparak inovasyonda sinerji oluşturmaya başladıklarını vurguladı. Pladis'in altında 27 adet Ar-Ge merkezi olduğuna dikkat çeken Ülker, "Bunların en büyükleri Türkiye ve İngiltere'de. Burada 300'ü aşkın Ar-Ge uzmanımız çalışıyor. Sinerji çalışmaları ise sonuçlarını vermeye başladı. Ülker'de üretilmiş ve İngiltere'ye ihracı başlayacak olan Digestives'in drajesi (Nibbles) Ülker'in çikolata fabrikası Silivri'de üretiliyor. Bir başka sinerji örneği de Ülker Krispi Tırtıklı. İngiltere'de geliştirilmiş olan bir kraker teknolojisini yani Jacob's Crinklys ürününü, kısa sürede Türkiye'ye adapte etik. Hepimizin yakından tanıdığı Laviva bugün Amerika'daki tüketicilerle buluştu" diye konuştu. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)