BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYerli not kuruluşu için adım!----

Yerli not kuruluşu için adım!

Yerli not kuruluşu için adım!
08 Mart 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bankalar Birliği'ne kredi derecelendirme kuruluşu kurmaları için teklifte bulundu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin çok daha yüksek notları işaret ettiğini ama kredi kuruluşlarına da not artırımı için baskının yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.
TGRT’ye konuşan Babacan, “Şu anda bizim BDDK’nın ve SPK’nın lisans verdiği 3-4 tane yerli kredi kuruluşu var. Bunlar küçük ölçekli çalışıyor. Biz Bankalar Birliği’ne, siz birlik olarak için kurun dedik. Siz kurunca itibarı yüksek olacak dedik. Bunun üzerine Bankalar Birliği çalışıyor” dedi.
Bankacılık başvuruları büyük titizlikle incelediklerini ifade eden Babacan, “Katılım bankacılığı konusunda da talepler var. Biz ince eleyip sık dokuyoruz. Sıradan bir bankaya sıcak bakmıyoruz. 300 milyon doları getirseler bile belli şartların sağlaması lazım. Bu kadar bedel ödediğimiz alanda çok dikkati olmamız lazım. Bu halka bir daha (bedel) ödetmememiz lazım” diye konuştu.
Babacan, dünyada hiçbir siyasi iktidarın “biz az büyüyelim ya da büyümeyelim” demeyeceğini, büyüme o ülkenin refahını artıracağını dile getirerek, kendilerinin de Türkiye’nin az büyümesini istemediklerini, ülkenin sürdürülebilir ve sıhhatli bir şekilde büyümesini istediklerini söyledi.
Esnek çalışma modeli
Babacan, 2014 ve 2015 yıllarında da işsizliğin kademeli aşağıya ineceğini belirterek, “İşsizliğin ileri ki dönemde düşmesinde, büyümenin yanında işgücü piyasasını önleyen esnek çalışma modellerini yaygınlaştıran adımlar atmamız da etkili olacak” diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)