BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatYeni yılda yeni iş arayanlara 3 kritik tavsiye----

Yeni yılda yeni iş arayanlara 3 kritik tavsiye

Yeni yılda yeni iş arayanlara 3 kritik tavsiye
29 Aralık 2023 - 17:54 www.finansgundem.com

2024’e kariyer alanında yeni bir başlangıç eklemek isteyenler yalnız değil. Rekabetçi iş piyasasında yeteneklerine uygun bir pozisyon bulmak isteyenlerinse takip etmeleri 3 kritik adım bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni yıla yeni bir iş bulma parolasıyla başlayanlar kendilerini güçlü bir rekabete hazırlamalı. CNBC’nin haberine göre işe alım firması Indeed’in kariyer trendleri uzmanı Scott Dobroski, “Ocak ayının ortasından sonuna kadar normalden çok daha fazla iş arayanın sitemizi kullandığını görüyoruz. Bu ‘yeni yıl, yeni sen’ düşünce yapısıyla uyuşuyor” ifadelerini kullandı.

İşe alım ve yönetici koçluğu firması Challenger, Gray & Chrismas’ın yakın tarihli bir raporuna göre ABD’de 2023 yılının sonuna işten çıkarmalar damgasını vururken bazı şirketler 2024’te de pozisyonlarını azaltmak istiyor.

Firmanın anket araştırması ABD’deki şirketlerin %46’sının ise 2023’te işe alımlarını artırdığını ve 2024’te kadrolarına yeni çalışanlar eklemeyi planladıklarını gösterdi. Ankete göre şirketlerin %29’u bu yıl personel işten çıkarmış ve %21’i de 2024’te çalışan sayısını azaltmaya devam edebileceğini bildirmiş.

Uzmanlara göre mevcut ekonomik ortamda yeni bir işe girmek isteyenlerin işe alım süreçlerini hızlandırmak için atması gereken üç kritik adım bulunuyor. CNBC haberinde bu üç adım şöyle listeleniyor:

1. İş ağınızı kullanın

Kariyer sitesi Monster’ın kariyer uzmanı Vicki Salemi geçici işler arasında kalan bireylerin profesyonel iş ağı sitelerindeki durumunu “iş arıyor” olarak ayarlama imkanını kullanmasını tavsiye ediyor.

Salemi’ye göre yeni yıl toplantıları da profesyonel bağlantılarınızı geliştirmek için harika bir fırsat olabilir.

İş ağınıza yeni isimler eklerken en son profesyonel başarılarınızla güncellenen bir özgeçmişe sahip olduğunuzdan da emin olun. Selami mevcut şirketinizdeki en son performans değerlendirmelerinizin bu konuda size yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

2. İş arama sürecini hızlandırmak için teknolojiyi kullanın

Indeed’den Dobroski’ye göre ocak ayında iş için daha fazla rekabet olması daha az pozisyonun mevcut olacağı anlamına gelebilir. Bu rekabette rakiplerinizin önüne geçmenin bir yolu da aramanızı genişletmenize yardımcı olabilecek teknoloji araçları kullanmaktır.

İnternet üzerinden becerilerinizi, deneyimlerinizi ve aradığınız işi belirten kariyer profilleri oluşturarak eşleşen farklı pozisyonları bulabilirsiniz.

Dobroski banka memurlarının yeni pozisyonları için aktarılabilir becerilerini kullanarak daha sonraki süreçte satış yöneticileri haline gelebildiğine dikkat çekti. Üstelik söz konusu çalışanlar bu yeni pozisyonlarıyla birlikte yeni maaşlarını 30 bin veya 35 bin dolar civarında artırabiliyor.

Kariyer uzmanı, “Teknolojinin sizin için çalışmasına izin verin. Uygun olabileceğiniz fırsatları bu sayede yakalayabilirsiniz. Ancak aksi takdirde hem içinde bulunduğunuz sektörde hem de sektör dışında başka bir pozisyona geçmeyi düşünmezsiniz" diyor.

 

3. İşe alımlara öncelik veren şirketleri takip edin

Indeed verilerine göre bazı şirketler işe alım konusuna diğerlerinden daha fazla öncelik veriyor. Dolayısıyla iş arayanların da işe alım süreçlerini hızlandırmak için bu şirketleri hedeflemesi gerekiyor.

Dobroski, “Bu şirketler işe alımları verimli ve etkili hale getiriyor” açıklamasında bulundu. Kariyer uzmanı işe alım yapan şirketlerin açık pozisyonları konusunda net bir tanım ortaya koyduklarına ve iş arayan bireylerle şeffaf bir iletişim yöntemi tercih ettiklerine dikkat çekti.

İşe alım konusunda daha istekli olan şirketlere başvuran adayların işe alım süreçleri çok daha hızlı bir şekilde başarıyla sonlanabilir.

Citi’nin ‘şefkatli’ CEO’su katılaşmak zorunda

 

Küresel bankalar 60 bine yakın kişiyi işten çıkardı

 

ABD dünyanın en borçlu devleti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)