BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni 'Drogba' Ülker olacak----

Yeni 'Drogba' Ülker olacak

Yeni 'Drogba' Ülker olacak
08 Şubat 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

​Yıldız Holding, dünyanın en büyük kakao üreticisi olan Fildişi Sahilleri’ndeki kakao üreticilerinin hayatını iyileştirmek için kolları sıvadı

Murat Ülker’in patronu olduğu Yıldız Holding, dünyanın en büyük kakao üreticisi olan Fildişi Sahilleri’ndeki kakao üreticilerinin hayatını iyileştirmek için kolları sıvadı. Zor şartlar altındaki Fildişi Sahilleri için büyük çaba gösteren bir isim de Galatasaraylı Didier Drogba

Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, çikolatanın hammaddesi kakaoyu ‘kanatları altına’ aldı. Ülker, dünyanın en büyük kakao üreticisi olan Fildişi Sahilleri’ndeki kakao üreticilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için harekete geçti.
Dünya kakaosunun yüzde 40’ını Fildişi Sahilleri üretiyor. Batı Afrika’da bulunan Fildişi Sahilleri, son 10 yıldır siyasi ve ekonomik zorluklarla boğuşuyor. Bölünme tehlikesi doğuran iç savaşı 2011’de bitiren Fildişi Sahilleri artık yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu süreçte, Galatasaray forması giyen Fildişi Sahilli Didier Drogba büyük çaba gösteriyor. Drogba geçen yıl ülkesinde bir altın madenine ortak olarak kalkınma çabalarına maddi destek vermişti.
Yıldız Holding ise dünyanın 3 büyük çikolata üreticisi ile birlikte sürdürülebilir ülkede kakao üretimine destek olmak için harekete geçti. Yıllık ortalama 29 bin ton kakao kullanımıyla Türkiye’nin en büyük kakao kullanıcısı olan Yıldız Holding, 2014 yılı boyunca Fildişi Sahili’ndeki kakao üreticilerinin yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirmeye çalışacak.
Murat Ülker, konuyla ilgili Twitter’da, “Fildişi Sahili’ndeki kakao üreticilerini örnek çiftlikler kurarak destekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Fransızlarla birlikte
PACTS (Kakao İzlenirliği ve Sürdürülebilirliği için Üretici Birliği) programının sponsoru olan Yıldız Holding, 2014’ün ilk yarısında, Fildişi Sahili’nde içilebilir su erişimi olmayan seçilmiş 8 merkeze yatırım yapılacak. Sondaj yapılacak noktalar, her bir merkezde 100 ile 4.000 kişiye temiz su sağlayacak. Sponsorluk kapsamında, 15 kurutma merkezine güneş aydınlatma sistemleri kurulacak. Güneş panelleri sayesinde binaların hem iç hem dış aydınlatması yapılacak. Ayrıca elektrikli aletler günlük 7 saat edilebilecek. Böylece güvenlik seviyesi ve gece çalışmalarındaki görüş alanı artacak.
PACTS, 2010 yılında, Fransa’nın 1 numaralı çikolata firması CEMOI’nın öncülüğünde ve bağımsız iki aile şirketi Bloomer ile Petra Gıda’nın çabaları ile kuruldu. Birlik, Fildişi Sahili’nde sürdürülebilir ve kaynağı belli kakao ağının geliştirilmesini amaçlıyor.

SEYŞELLER’İ PAYLAŞTI
Batı Afrika’daki Fildişi Sahilleri’ne destek veren Murat Ülker, bu ay içinde Afrika’nın doğusundaki Seyşel adalarındaydı. Ülker adalardaki doğal yaşama ilişkin fotoğrafları Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sami08 Şubat 2014 15:58

    sen önce şok marketlerde çalıştırdığın elamanların maaşlarını artır.milletin hakkını yiyorsun.