BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYatırım serüveninizde rakiplerinizden nasıl ayrışırsınız?----

Yatırım serüveninizde rakiplerinizden nasıl ayrışırsınız?

Yatırım serüveninizde rakiplerinizden nasıl ayrışırsınız?
04 Nisan 2023 - 18:30 www.finansgundem.com

Bilgi bombardımanı çağında rakiplerinizden bir adım önde olmak sanıldığı kadar zor olmayabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bilgi bombardımanı çağında, gerçekten önemli olan şeylere odaklanmak tahmin edilenden çok daha kolay olabilir. Bu sayede, başta yatırım serüveniniz olmak üzere hayatın tüm alanlarında rakiplerinizin çok büyük bir bölümünden bir adım önde olabilirsiniz.

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, sürekli olarak bilgi ve dikkat dağıtıcı şeylerle bombalandığımız günümüzün hızlı temposunda, gerçekten önemli olan şeyleri gözden kaçırmamak ve durgun ya da yerine getirilmemiş hissetmemek için hangi adımları atmanız gerektiğine odaklanıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yalnızca 6-12 ayda insanların yüzde 99'unun önüne geçmek için güçlü bir yaklaşım sunan Burns, istemediğiniz şeylerden uzaklaşarak, hayatınızın gidişatının farkına vararak ve kaderinizin kontrolünü elinize alarak gerçek potansiyelinizi ortaya çıkarabileceğinizi ve başarıya ulaşabileceğinizi müjdeliyor.

Sadece yatırım serüveninizde değil, hayatın hemen her alanında uygulayabileceğiniz bu adımlar ile rakiplerinizin yüzde 99’undan daha önde olmanızın mümkün olduğunu söyleyen Burns, 10 adımda sonuca ulaşabileceğinizin altını çiziyor. İşte yapmanız gerekenler…

Ne istemediğinizi dürüstçe kendinize itiraf edin

İlerlemenin ilk adımı, hayatta ne istemediğinizi belirlemektir. Bu süreç, insanların yaşamlarını gözlemlemeyi ve akılsız eylemlerin sonuçlarını anlamayı içerir. Deneyimleriniz ve gözlemleriniz hakkında derinlemesine düşünerek, gerçekten neyden kaçınmak istediğinizi anlayabilirsiniz. Neyi istemediğinizi ne kadar çok anlarsanız, gerçek arzularınızı ve tutkularınızı belirlemeniz o kadar kolay olacaktır. Hayatta olmak istemediğimiz yerlere gelen insanları görebilir ve onlardan ne yapmamamız gerektiğini öğrenebiliriz. Bu, başarısızlığı neyin yarattığını öğrenmek ve bu davranışlardan kaçınmanın nasıl mümkün olduğunu keşfetmekten geçer.

Anti-vizyonunuzu oluşturun

Anti-vizyonunuzu oluşturmak için, elinize bir defter alın ve sadece 30 dakikanızı ayırarak hayatınızda istemediğiniz her şeyi yazın. Görünüşünüzü, geleceğinizi ve günlük rutininizi düşünün. Yazarken istenmeyen durumları not etmekten rahatsız olmalısınız. Bu rahatsızlık sizi nihai hedeflerinize ve gelecek vizyonunuza odaklanma noktasında motive edecektir. Mali durumunuzun nasıl olmasını istemediğinizi, kilonuzun nasıl olmasını istemediğinizi, evlenmek istemediğiniz kişinin tipini, kabul etmeyeceğiniz ücreti ve yapmak istemediğiniz işleri tam olarak tanımlayın.

Bir strateji ve plan geliştirin

Vizyon karşıtlığınızı ölçtüğünüzde, istemediğiniz yolu ortadan kaldırdıktan sonra, bir strateji oluşturma ve istediğiniz gelecek için vizyon planlama zamanı gelmiş demektir. Ulaşmak istediğiniz hedefleri yazmak için artık hazırsınız. Hayatınızın projesi üzerinde çalışan ‘çılgın bilim adamı’ olun. Günlük, haftalık ve aylık eylemlerinizi ana hatlarıyla belirleyin ve spesifik olun. Düzen ve yapı oluşturarak, entropinin hayatınızı kaosa sürüklemesine engel olabilirsiniz. Bugün sizi hedeflerinizden uzaklaştıran davranışlardan vazgeçin. Sizi her gün hedeflerinize biraz daha yaklaştıran yeni alışkanlıklara ve davranışlara başlayın. Bu iki yeni strateji, savaşın yarısıdır. Bu iki şey hayattaki gidişatınızı değiştirebilir.

Ait olmadığınızı düşündüğünüz her şeyden uzak durun

Bir sonraki adım, sizi geride tutan insanlardan, oyunlardan, uygulamalardan ve kötü alışkanlıklardan mecazi olarak ‘yok olmaktır’. Bu, onları hayatınızdan çıkarmak ve zihinsel enerjinizi gelecek vizyonunuza yönlendirmek anlamına gelir. Bunu yaparak, entropiyi önleyen sistemi sürdürebilecek ve nihayetinde hedeflerinize ulaşabileceksiniz. Hedeflerinizi desteklemeyen hemen hemen her şeye ‘hayır’ demeye başlayın. En önemli hedeflerinize olabildiğince çabuk ulaşmak ve gereken işe yoğun bir şekilde odaklanmak için zamanınızı ve enerjinizi boşaltın. Bu, ilerlemenizi hızlandırmaya yardımcı olur.

Sıkıcı temelleri benimseyin

Başarı genellikle, başkalarının sıkıcı bulduğu sıradan, tekrarlanan görevlerin üstesinden gelmekten geçer. Bu temeller veya ilkeler, uzun vadeli başarıya ulaşmanın temelidir. Bu görevleri üstlenin ve tıpkı ustalaşmak istediğiniz bir video oyununda yapacağınız gibi, zaman içinde yavaş yavaş seviye atlamanın keyfini çıkarın. Başarıya yönelik çalışmanın günlük olarak sürdürülmesi sizi hedefe götürecektir. Hedeflere ve onlara ulaşmak için bir stratejiye sahip olmalısınız, ancak aynı zamanda işi de yapmalısınız.

Uzun vadeli başarıya ve uzmanlaşmaya öncelik verin

Sadece kısa vadeli kazanımlar yerine uzun vadeli başarıya ve ustalığa odaklanın. Günlük alışkanlıklar ve ilerleme çok önemlidir, ancak bunlar sürecin sadece bir parçasıdır. Becerileri mükemmelleştirmek ve büyük hedeflere ulaşmak yıllar, hatta ömür boyu deneme yanılma gerektirebilir. Başarıya doğru ömür boyu sürecek bir yolculuk fikrini benimseyin ve hedeflerinize ulaşmak için gereken zaman ve çabayı ortaya koymaya hazır olun.

Yansıtın ve uyum sağlayın

Bu yolculuğa çıkarken, ilerlemenizi düzenli olarak yansıtmalısınız. Eylemlerinizin vizyonunuzla uyumlu olup olmadığını ve hedeflerinize yaklaşıp yaklaşmadığınızı değerlendirmek için kendinize zaman ayırın. Öğrenip geliştikçe stratejinizi ve planınızı değiştirmeye açık olun. Bilimin özünün deneme yanılma olduğunu unutmayın, bu nedenle gerektiğinde değişiklik yapmaktan korkmayın.

Gelişlim odaklı bir zihniyet geliştirin

İnsanların yüzde 99'unun gerçekten önüne geçmek için gelişim odaklı bir zihniyet benimseyin. Bu, zorlukları gelişim fırsatları olarak görmek, değişimi kucaklamak ve yeteneklerinizin ve zekanızı özveri ve sıkı çalışma yoluyla geliştirilebileceğinizi anlamak anlamına gelir. Gelişime açık ve gelişim odaklı bir anlayış ile başarısızlıklar karşısında daha dirençli olacak ve başarı arayışınızda sebat etme olasılığınız artacaktır. Sadece pes etmeyerek bile rakiplerinizin çoğunu yenebilirsiniz.

Çevrenizi sizi destekleyen insanlardan oluşturun

Sizi çevreleyen insanlar, başarınızı önemli ölçüde etkileyebilir. Vizyonunuzu ve değerlerinizi paylaşan ve büyümeye ve gelişmeye kendini adamış, benzer düşünen bireyler arayın. Olumlu, azimli bireylerden oluşan bir destek ağı oluşturmak, motive kalmanızı ve hedeflerinize ulaşma yolunda ilerlemenizi sağlayacaktır. Kazananlarla koşun. Yapmak istediğinizi başarmış insanları izleyin ve örnek alın.

Küçük kazanç ve başarıları kutlayın

Son olarak, yolculuğunuz boyunca elde ettiğiniz küçük kazanımları takdir etmek ve kutlamak çok önemlidir. Bu küçük zaferler, ilerlemeye devam etmek için ihtiyaç duyduğunuz motivasyonu ve cesareti sağlayabilir. İlerlediğinizi kabul etmek ve gösterdiğiniz çabayı takdir etmek için zaman ayırmak, daha olumlu bir anlayış geliştirme ve ivmenizi koruma olasılığınızı artıracaktır.

Başarılı borsa yatırımcısının 2 temel özelliği

 

Üstbiliş yöntemiyle yatırım serüveninizde fark yaratın

 

Yatırımda kişiliğinizle uyumlu stratejiler kazandırıyor

 

Başarılı insanların haftaya başlarken uyguladıkları 11 alışkanlık

 

Başarılarının sırrı özel hayatlarında mı gizli?

 

2023’ün kariyer trendi: Bilinçli istifa

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)