BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYatırımda kişiliğinizle uyumlu stratejiler kazandırıyor----

Yatırımda kişiliğinizle uyumlu stratejiler kazandırıyor

Yatırımda kişiliğinizle uyumlu stratejiler kazandırıyor
10 Şubat 2023 - 17:57 www.finansgundem.com

Erkek kişilik tipleri hiyerarşisi, yatırım serüveninin de önemli bir parçası olan kişilik ve psikoloji kavramlarına ışık tutuyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım kuralları arasında özellikle sabır ve disiplin genellikle yatırımcıların dudak büktüğü ve pek önemsemediği kavramlar olarak öne çıkıyor. Oysa bu iki kavramın yanı sıra başka birçok kavram ve özellik, kişiliğinize dair ipuçları sunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, başarılı bir yatırım serüveni için kişiliğinize ve karakterinize uygun hareket etmenin size büyük avantajlar sağladığı biliniyor. Ancak yatırımcılar ya kendilerini gerektiği kadar tanımıyor ya da kendilerini tanıma noktasında isteksiz davranıyor.

ABD’li yatırımcı Steve Burns, yatırımcıların başarılı bir yatırım serüveni için karakterlerine uygun plan ve stratejiler geliştirmeleri gerektiğini söylüyor. New Trader U’da erkek kişilik tiplerini ele aldığı makalesinde Burns, popüler kültürde kabul edilen kişilik tipleri hiyerarşisini tek tek sıralıyor ve bu tiplerin genellikle hangi alanlarda başarılı olduğunu paylaşıyor. İşte o 7 erkek kişilik tipi…

Alfa erkek: Üst düzey yöneticilerin yüzde 70’i

Alfa erkeklerinin en belirgin özelliği, kendilerine ve diğer insanlara liderlik etme noktasında sahip oldukları özgüvendir. Başkaları için çekici, dışa dönük ve karizmatik olma eğilimindedirler. Alfa erkekler, ekiplerden sorumlu olarak onları yönetmeyi ve doğal olarak güçlü ve yüksek konumlara yükselmeyi severler.

Alfa erkekleri yönetici pozisyonlarında olma, yüksek rütbeli askeri kariyerlere sahip olma ve politikacı olma eğilimindedir. Alfa erkekler, tüm üst düzey yöneticilerin yaklaşık yüzde 70'ini temsil eder. Alfa erkekleri, sosyal hiyerarşinin zirvesine yükselme eğiliminde olur. En iyi alfa erkeklerin başarılı ve çok kazanan CEO’lar arasında yaygın olduğu görülür.

Sigma erkek: Zengin girişimciler

Sigma erkekleri zeki ve kurnaz olma eğiliminde oluyor. Hayattan istediklerini elde etmek için sistemin dışında yer almayı tercih ediyor. Bu gruba ait erkekler özellikle ikna etme ve sıra dışı düşünme konusunda mükemmel seviyede yetenekli oluyor. Alfa erkeklerden en büyük farkları, başkalarından onay beklememeleri ve başkalarının onlar hakkında ne düşündüğünü umursamamaları olarak öne çıkıyor.

Sigma erkekleri kuralları umursamıyor ve yalnız kalmaya eğilimli oluyor. Kendi iç pusulalarına sahip olma ve kendi kurallarına göre oynama eğilimleri baskın özellikleri olarak öne çıkar. Sigma erkekleri yalnız kaldıklarında bile mutlu olabiliyor.

Sigma erkekleri, eylemleri ve konuşmaları ile çok hesaplı ve düşünceli oluyor. Herhangi bir sosyal hiyerarşinin tepesinde olmaya ilgi duymuyorlar. En iyi sigma erkeklerinin zengin girişimciler olma eğiliminde oldukları gözleniyor.

Zeta erkek: Zengin yatırımcılar

Zeta erkekleri bağımsız düşünmeye yatkındır ve toplum için değişmezler. Derin bir düzlemde kim olduklarını bilirler ve her durumda tutarlı eylemlere ve içsel olarak yönlendirilen bir zihniyete sahiptirler. Kendilerine sadık kalırlar ve hareketlere veya grup düşüncesine kapılmazlar.

Başkalarının görüşlerinden rahatsız olmazlar ancak onlara uymaya da çalışmazlar. Özgündürler çünkü olmadıkları biri gibi davranmaya gerek görmezler.

Toplumsal normların dışında olsalar bile kendi kural ve standartlarını yaratırlar ve bunlara göre yaşarlar. Ne yapmaları gerektiğinin söylenmesinden nefret ederler ve hayatı kendi şartlarına göre yaşamak isterler.

Güç onlar için bir itici güç olmadığından, eşit kişilerle ilişki kurmakta sorun yaşamazlar. Güç peşinde değillerdir ve özgürlük ve bağımsızlıklarına düşkündürler. Kadın ve erkeğin eşit olduğunu kabul ederler. İnsanlardan kendileri için değişmelerini istemezler ve başkaları için de değişmezler.

Herhangi bir sosyal hiyerarşinin dışında faaliyet gösterirler ve başkaları üzerinde güç sahibi olmak veya liderlik etmekle ilgilenmezler. En iyi zeta erkekleri zengin tüccarlar olma eğilimindedir.

Beta erkek: En iyi çalışan

Beta erkekler arkadaş canlısıdır ve başkalarına saygı duyulması gerektiğine inanırlar. Harika sosyal becerileri vardır ve insanlar onları hayata karşı rahat yaklaşımları nedeniyle sevme eğilimindedir. Beta erkekler başkalarına karşı açık ve nazik olma eğilimindedir. Kişilerarası ilişkiler bağlamında yüksek bir sosyal zekaya sahiptirler.

Beta erkekler çekingendir ve bazıları utangaç olabilir ve olumsuzluktan ve çatışmadan hoşlanmadıkları için fikirlerini herkesin önünde paylaşmaktan hoşlanmazlar.

Beta erkekleri çok sadıktır ve harika arkadaşlar olarak bilinir. Beta erkekleri, eşleri ve çocukları için her şeyi yapabilecekleri ve onları hayattaki bir numaralı öncelikleri haline getirebilecekleri için harika bir aile babası olabilirler.

Beta erkekleri, insanlara, para veya güçten daha çok değer verirler. En iyi beta erkekler, en iyi çalışanlar arasında görülür ve harika bir kariyere sahip olma eğilimindedirler.

Gama erkek: En iyi arkadaş

Gamma erkekleri maceracı ve ilginç kişiliklerdir. Hayatta diğer tüm arayışların üzerinde bir tatmin duygusu ararlar. Gezilere çıkmayı, egzotik yerlere seyahat etmeyi, çok dolaşmayı ve birçok farklı yaşam tarzını denemeyi severler.

Yeni şeyler deneyip deneyimleyerek hayatı dolu dolu yaşamaya heveslidirler. İnsanları severler, pek çok yakın ilişkileri vardır ve herkes tarafından sevilmeye çalışırlar.

Parayı hızla deneyime dönüştürmeye ve hayatı her gün dolu dolu yaşamaya inanırlar. Kendilerinin farkındadırlar ve empati duyguları gelişmiştir. İnsanlar, ilişkiler, duygular ve eğlenmek en önemli öncelikleridir. En iyi gama erkekleri, en çok arkadaşa sahip olmanın yanı sıra en eğlenceli ve ilginç hayatlara sahip erkekler arasından çıkar.

Omega erkek: Sanatçı ya da mucit

Omega erkeği kendine güvenir. Popüler olmayı umursamaz. Omega erkeğinin sadece birkaç yakın arkadaşı olsa da kendine güveni kendi kendine oluşur ve içinden gelir.

Omega erkekleri çok fazla sosyal farkındalığa sahip değildir, ancak kişisel bakımlarına fazlasıyla önem gösterirler. Omega erkekleri kendi kendilerini motive edebilir ve hayatta istediklerini başarmak için içten içe yönlendirilirler. Omega erkekleri dış motivasyona ihtiyaç duymaz. Son derece zeki olma eğilimindedirler ve uğraştıkları her ne ise onu kendi içsel değerleri için yaparlar ve başkalarından dış onay veya doğrulamasına ihtiyaç duymazlar.

Zekaya ve öğrenmeye çok odaklıdırlar. Bazı omega erkekleri okuma, modelleme, kodlama ve teknoloji gibi entelektüel arayışlara yönelik güçlü bir doğal eğilime sahiptir. Omega erkeklerinin sosyal doğrulamayı gereksiz bulması onları istediğini yapmakta özgür kılar. En iyi omega erkekleri başarılı bir sanatçı ya da bir mucit olma eğilimindedir.

Delta erkek: Dengeli ve basit hayatlar

Delta erkekleri çok çekingendir. Sessiz ve kendi hakkında düşünme eğiliminde olurlar. Bu, erkeğin dünyadan kendi kabuğuna çekilmesine ve kendi içine dönmesine uyan tek erkek kişilik tipidir. Sosyal hiyerarşide tepede de yer alabilirler en dipte de ama genellikle bir hiyerarşi içinde yer almayı tercih etmezler.

Delta erkekleri becerileri ve yeterlilikleri ile gurur duyarlar. Kimseye liderlik etmek istemezler. Saygıya önem verirler ve bunu karşısındakinden de talep ederler. Aile kuracak ve çocuk sahibi olacak kadar başarılıdırlar.

Delta erkeği hayattaki ortalama erkek tipine karşılık gelir. Sadece sessiz, normal ve sıradan bir hayat isterler. Birçoğu, ailelerine ve hobilerine odaklanmakla yetinir. Bununla birlikte, bazı delta erkekleri yaşlandıkça kendilerini yetersiz hisseder ve dünyaya iz bırakmak için büyük bir şeyler yapmak isteyebilirler.

Delta erkekleri, insanlardan onlara tamamen güvenmeden önce zaman ve eylemlerle kendilerini kanıtlamalarını talep eder. Bir delta erkeği, toplumda veya bir grup hiyerarşisinde yetkili bir konumu veya rolü olmayan biri olma eğilimindedir. Delta erkekleri, dünyanın onsuz koşamayacağı erkeklerdir. Üst delta erkekleri, arzu ettikleri dengeli, basit hayatı elde ettiklerinde en mutlu insanlar olabilirler.

Borsada başarının sırrı sıkıcı yatırımlar

 

Başarılı insanlar zamanlarını nasıl yönetiyor?

 

Başarılı insanlarda ortak 10 alışkanlık

 

Yeni yılda finansal başarının 5 adımı

 

İşini sevmeyenler için 8 kritik strateji

 

Alım satım stratejinizi işlevsiz kılan 10 hata

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)