BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaYasadışı balıkçılık milyarlarca dolar zarara yol açıyor----

Yasadışı balıkçılık milyarlarca dolar zarara yol açıyor

Yasadışı balıkçılık milyarlarca dolar zarara yol açıyor
26 Ekim 2022 - 17:10 www.finansgundem.com

Yapılan araştırmalara göre, yasadışı balıkçılık gelişmekte olan ülkelerde milyarlarca dolar zarara yol açıyor. Bu zararın 50 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Finansal Şeffaflık Koalisyonu’nun (FTC) yaptığı araştırma, gelişmekte olan ülkelerin yasadışı, bildirilmemiş ve düzensiz balıkçılık faaliyetleri nedeniyle büyük zarar ettiğini ortaya koydu.

Guardian’da yer alan habere göre, çalışma, yasadışı balıkçılığa dahil olan ilk 10 şirketin, bildirilen tüm vakaların yaklaşık dörtte birinden sorumlu olduğunu açığa çıkardı. Sekiz tanesi Çin’de (Pingtan Marine Enterprise Ltd) yer alırken biri Kolombiya’da ve diğeri ise İspanya’da (Albacora SA).

Araştırmayla ilgili açıklama yapan FTC’nin yönetici direktörü Matti Kohonen, “Yasadışı balıkçılık, dünya çapında milyonlarca insanın geçimini doğrudan tehdit eden büyük bir endüstridir, özellikle de gelişmekte olan ülkelerdeki yoksul kıyı topluluklarında yaşayanlar, halihazırda Kovid-19 salgınından, yaşam maliyeti krizinden ve etkisinden etkilendiler” dedi.

'KAYNAKLAR AŞIRI SÖMÜRÜLÜYOR'

BM’ye göre, küresel balıkçılık stoklarının %90’ından fazlası tamamen sömürülüyor, aşırı sömürülüyor veya tükeniyor. Yasadışı balıkçılık, yıllık 23,5 milyar dolara varan küresel balıkçılık avlarının beşte birini oluştururken kereste ve madencilikten sonra en kazançlı üçüncü doğal kaynak ihlali olarak listelerde yer alıyor.

Yayınlanan bir rapora göre, yasadışı balıkçılıktan kaynaklanan küresel kayıpların 50 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’ne göre, dünya çapında 820 milyon insan geçim kaynağı için balıkçılığa güveniyor. Batı Afrika gibi bazı bölgelerde, işgücünün dörtte biri balıkçılıkla uğraşıyor.

Balık tüketimi ayrıca küresel nüfusun hayvansal protein alımının altıda birini ve Bangladeş, Kamboçya, Gambiya, Gana, Endonezya, Sierra Leone ve Sri Lanka gibi ülkelerde yarısından fazlasını oluşturuyor.

TİGEM'e tay satışından 14 milyon lira gelir

 

İspanya'da su krizi büyüyor

 

AB 'sıfır atık' hedefi için mevzuatını yenileyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)