BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriWhatsapp Hindistan’da, ödeme özelliğini başlatacak----

Whatsapp Hindistan’da, ödeme özelliğini başlatacak

Whatsapp Hindistan’da, ödeme özelliğini başlatacak
06 Kasım 2020 - 11:19 www.finansgundem.com

Whatsapp, ödeme özelliğini Hindistan’da başlatmak için onay aldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Whatsapp, ödeme hizmetini Hindistan’da başlatmak için onay aldı. Whatsapp, Hindistan’da 20 milyon kullanıcının yer aldığı bir pazarda faaliyet gösterecek. Hindistan’ın önde gelen ödeme sağlayıcısının Perşembe günü yaptığı açıklamada, Facebook’a ait olan mobil uygulamanın kalabalık bir dijital ödeme alanına girişinin onaylandığı söylendi.

Hindistanda 400 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Whatsapp’ın en büyük pazarı Hindistan. Şirket, Alphabet’in Google Pay uygulaması, Softbank ve Alibaba’nın desteklediği Paytm ve Walmart’ın PhonePe uygulamasıyla rekabet edecek.

California merkezli şirket Menlo Park, uzun zamandır Hindistan yönetmeliklerine uyum sağlamaya çalışıyordu. Reuters’ın haberine göre, bu yönetmeliklerin kapsamında, ödemeyle ilişkili tüm verilerin yerel olarak depolanmasını gerektiren, veri depolama kuralları da yer alıyor.

Hindistan’ın Ulusal Ödeme Kurumu (NPCI) yaptığı açıklamada, “Whatsapp, birleşik ödeme arayüzü (UPI) kullanıcı tabanını, 20 milyonluk maksimum kayıtlı kullanıcı tabanıyla başlayarak kademeli bir şekilde genişletebilir” dedi.

2008 yılında kurulan NPCI, 50 bankanın hissedar olduğu, kar amacı gütmeyen bir kurum. Hissedarlar arasında State Bank of India, Citibank ve HSBC de bulunuyor. Çevrimiçi para transferleri, kredi ve e-cüzdan hizmetleri, Hindistan’da hızlı bir büyüme kaydetti. Bunda hükümetin dijital ödemeleri desteklemesi de etkili oldu.

Allianz'ın karı arttı, geliri düştü

 

Bankaların açıklanan 2020 yılı 9 aylık dönem kar zararları

 

Merkez Bankası başkanları Avrupa'da buluşuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)