BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVisa, fintech şirketi Currencycloud'ı satın alıyor----

Visa, fintech şirketi Currencycloud'ı satın alıyor

Visa, fintech şirketi Currencycloud'ı satın alıyor
23 Temmuz 2021 - 09:09 www.finansgundem.com

Ödeme devi Visa, fintech platformu Currencycloud'ı satın almak için kesin anlaşma imzaladığını açıkladı.

Visa, perşembe günü 180'den fazla ülkede 500 bankacılık ve teknoloji müşterisini destekleyen fintech platformu Currencycloud'ı satın almak için kesin anlaşma imzaladığını duyurdu.

Cointelegraph'taki habere göre; Satın alma işlemi, Visa'nın forex işini iyileştirmeyi ve finans kuruluşları, fintech'ler ve ortaklarına götürmesini amaçlıyor. Anlaşma, şirketin küresel mali işler müdürüne göre özellikle Visa'nın ödeme şeffaflığı ve hızını iyileştirecek:

“Currencycloud'ın satın alınması, Visa'nın küresel para hareketini kolaylaştırmak için ağlardan oluşan ağı kullanmasının bir başka örneğidir. Tüketiciler ve işletmeler, uluslararası ödeme yaparken giderek daha çok şeffaflık, hız ve basitlik bekliyor.”

Yeni satın alma işlemi, Visa halihazırda 956 milyon dolar değerinde Currencycloud özsermaye hissesine sahip olduğundan dolayı, mevcut bir stratejik iş birliğine dayanıyor. Visa, geçtiğimiz yıl Japon finans devi SBI Group gibi yatırımcılar ile birlikte Currencycloud'ın 80 milyon dolarlık fonlama turuna katılmıştı.

Duyuruya göre Currencycloud, faaliyetlerini şirketin Londra'daki merkezinden yürütecek ve mevcut yönetim ekibiyle devam edecek. Satın alma işlemi, henüz yasal onayı bekiyor.

Currencycloud, geçtiğimiz günlerde XRP'nin ardındaki şirket Ripple ile iş birliği yapmıştı. Currencycloud, uluslararası ödemelerde özellikle de düzenlemelerin küçük ve orta ölçekli işletmeler için olanakları kısıtlandırdığı ülkelerde yeni mekanizmalar keşfetmek amacıyla Ripple ile iş birliği yaptığını temmuz başında duyurmuştu.

Visa sözcüsü yaptığı açıklamada şirket kapanana kadar ayrı oluşumlar olarak faaliyet göstermeye devam edeceğini açıkladı.

Visa’nın fintek işbirliğinde hedef gelişen ülkeler

 

Visa kripto alanında değişim dalgası başlatıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)