BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVisa kripto alanında değişim dalgası başlatıyor----

Visa kripto alanında değişim dalgası başlatıyor

Visa kripto alanında değişim dalgası başlatıyor
01 Nisan 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Bitcoin’in fiyatı yükselirken, kripto paranın bir ödeme yöntemi olarak da kabul gördüğü alanlar giderek artıyor. Ancak Stablecoin’ler kripto para alanının geleceği olacak. Bu alanda Visa’nın hamlesi ise sadece başlangıç

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Visa’nın son hamlesi kripto para alanında değişim dalgaları meydana getiriyor ve oldukça önemli bir trendin altını çiziyor. Kripto para alanı hızla ayrışıyor ve Stablecoin’ler liderlik konumuna yerleşiyor. Bitcoin kripto paranın benimsenmesi, yatırım trendleri ve piyasa değeri bakımından yarışı önde götürüyor ancak gerçekler biraz daha karmaşık. Özellikle de PayPal’ın müşterilerine Bitcoin kullanarak işlem yapabilme imkanı tanıyacağını açıklamasıyla birlikte, Bitcoin’in kripto alanında konuşulan tek konu olduğuna inanmak oldukça kolay.

Kripto paralar ve kripto para uygulamaları hızla ortaya çıkmaya ve gelişmeye devam ediyor. Ancak bugüne kadar kripto paralardaki dönüşüm, Bitcoin ağırlıklı gerçekleşti. Forbes’un haberine göre, özellikle de yukarı yönlü fiyat volatilitesi manşetlere taşınıyor ve benimsenmesine neden olduğu kadar finans alanında ilgi çekiyor. Bununla birlikte kripto paraların daha gölgede kalmış bir alanı, Stablecoin’ler giderek daha fazla kripto paranın benimsenmesini sağlayacak ödeme yöntemi olarak görülüyor.

Stablecoin’ler varolan bir varlıkla desteklenen, fiyatı buna sabitlenmiş kripto paralar olarak özetlenebilir. Stablecoinler, akla gelebilecek her türlü varlığa sabitlenmiş olabilir ancak dolar, kripto paraların sabitlendiği en popüler varlık. Kripto alanının alt gruplarından Stablecoin’ler 2018’den bu yana kapsamlı bir büyüme kaydetti, ancak bu durum blockchain ve kripto varlık alanı için ne anlama geliyor?

Bitcoin fiyatı rekor kırmaya devam ederken ve kurumsal yatırımcılar kripto parayı bilançolarına eklerken bile, kripto para alanını ileriye taşıyacak olan gerçek gücün Stablecoin’ler olacağı söylenebilir. İşte bunun nedenleri.

Düşük volatilite

Stablecoin’lerin sunduğu daha düşük fiyat volatilitesi, bireysel ve kurumsal yatırımcılara çekici gelmeye devam edecek önemli bir fayda sağlıyor. Bitcoin için fiyat keşfi süreci hem mevcut Bitcoin sahipleri hem de Bitcoin ve diğer kripto paraları finansal sisteme entegre etmeye çalışanlar için oldukça önemli.

Peki şimdi Bitcoin’i olan kaç kişi kripto parayı bir para birimi olarak kullanmak için istekli olacak? Bu durum özellikle de yakın zamandaki boğa koşusu ve kripto paranın rekor kırmaya devam ettiği göz önünde bulundurulduğunda oldukça düşük ihtimalli görünüyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, amacına uygun kullanıldığı takdirde Stablecoin’ler bu soruna başarılı bir çözüm getirebilir.

Bitcoin ve diğerleri

Stablecoin’lerin yasal bir para birimi seçeneği olarak kullanılmasının potansiyel etkilerinden biri de kripto pazarının giderek daha fazla Bitcoin ve diğerleri haline gelmesi. Bitcoin fiyat seviyeleri, piyasa değeri, yatırımcılar tarafından tanınırlığı ve analist ilgisi açısından liderliğini sürdürüyor. Ancak kripto para piyasasının geri kalanı, dönüşmekten ziyade Bitcoin’deki gelişmeleri günlük olarak takip ediyormuş gibi görünüyor.

Diğer bir deyişle Bitcoin kripto pazarında önemli bir rol oynamaya devam edecek olsa da, son dönemde ortaya çıkan Stablecoin gibi diğer kripto paraların blockchain ve kripto alanını ilerletme potansiyeli daha yüksek.

Kripto yaratıcılığı

Genellikle görmezden gelinen bir gerçek de, Bitcoin’in son dönemde inovatif uygulamalarda merkezi bir rol oynanmamış olması. Merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) ve non-fungible token’lar (NFT) Stablecoin’lerle Bitcoin’le olduğundan daha fazla bağa sahip.

Son dönemde ortaya çıkan en heyecan verici ve ilginç kripto kullanım alanlarında, Bitcoin önemli bir yer tutmuyor. Stablecoin’ler ise giderek daha fazla yaratıcı ve inovatif kripto uygulamalarının temeli olarak görülüyor.

Bitcoin’in rallisinin sonu yakın mı?

 

Fintek şirketlerinde risk yönetimi zamanı yaklaşıyor

 

Hazine, kripto para borsalarından tüm kullanıcı bilgilerini istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)