BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVergi dairesinde büyük yolsuzluk----

Vergi dairesinde büyük yolsuzluk

Vergi dairesinde büyük yolsuzluk
06 Mayıs 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

Maliye müfettişleri, Kocasinan Vergi Dairesi’nde rüşvetle vergi borçlarını silen bir çeteyi ortaya çıkardı

Maliye Bakanlığı müfettişleri, ihbar üzerine Kocasinan Vergi Dairesi’in 2005 ile 2011 yılları arasındaki bütün kayıtlarını mercek altına aldı. Hazırlanan raporlar doğrultusunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Vatan'ın haberine göre, mali polisle titizlikle yürütülen soruşturma sonunda çetenin 180 vergi mükellefine ait vergi borçlarının 2 bin 500’e yakın işlemle sistemden silindiği tespit edildi. Silinen vergi borçlarıyla devlet 3 milyon 601 bin 984 TL zarara uğratılırken çetinin bu vergi borcu silme işlemi karşılığında ne kadar rüşvet aldığı tespit edilemedi.
Aralarında çete lideri Çiğdem Göçmen’in olduğu, 6’sı tutuklu 10 kişilik çete ile birlikte vergi borcunu sildiren 155 kişi hakkında ‘Bilişim sistemine hukuka aykırı müdahale suretiyle haksız çıkar sağlama, rüşvet, kamu kurum ve kuruluşlarını kullanarak dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma’ suçlamasıyla dava açıldı.
Sahte banka ekstreleri
Savcı tarafından hazırlanan 68 sayfalık iddianamede, örgütün ayrıntılı yapısı ve çalışma sistemi anlatıldı. İddianameye göre, vergi borçlarını kapatmak için arayış içine giren şahıslar veya firma sahipleri, vergi dairesinde çalışan Adile Ayyıldız ve Kemal Temur ile doğrudan ya da muhasebecileriyle irtibata geçiyor. ardından da bu kanalla Çiğdem Göçmen, Ali Abbas Yılmaz veya Ahmet Fatin Bostancı ile irtibat kuruluyor ve borçları sistemden çeşitli yöntemlerle siliniyor.
Sahte olarak üretilen banka ekstreleri ile mükellefler adına emanet hesaplarına tutarlar alan örgüt, aynı şekilde emanete alınan bu tutarların mükelleflerin borçlarına mahsup ediyor.
849 yıl hapis talebi
Örgüt lideri Çiğdem Göçmen hakkında, ‘zimmet, rüşvet alma, örgüt kurma ve yönetme, resmi belgede sahtecilik’ gibi suçlardan 305 yıl hapsi istenirken, örgüt yöneticileri Kemal Temur 186, Ahmet Fatin Bostancı 143, serbest mali müşavir Hasan Işık 96 yıl hapisleri talep edildi. Diğer örgüt üyeleri Adile Ayyıldız 21, Engin Göçmen 21, Ali Abbas Yılmaz 23, Deniz Gezgin 39 ve Yalçın Eraslan 15 Turgut Küçüközkan 21 yıla kadar hapis cezası istendi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burhan keskin08 Mayıs 2013 11:15

    inşallah hukuk gereğini yapacak vicdansızlar hem maaş al hem devleti soy

  • cef06 Mayıs 2013 12:12

    ky e katilyorum. AVRUPA VE AMERIKA DA bu sucun cezasi cok agir. Herseyi yap ama vergi kacirma veya devletten parasini hic etme. Bu toplum tarafindan da vatan hainligi gözüyle bakilyor

  • ky06 Mayıs 2013 11:19

    vergi kaçırma avrupada bireylere adam öldürmekten daha pahalıya mal oluyor!!!!!!

  • üzerine gidilsin.06 Mayıs 2013 08:43

    devlet kurumlarındaki yolsuzlukların mutlaka üzerine gidilmeli.