BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaUzun süre bozulmayan makarna geliştirildi----

Uzun süre bozulmayan makarna geliştirildi

Uzun süre bozulmayan makarna geliştirildi
02 Kasım 2022 - 16:46 www.finansgundem.com

İtalyan bilim insanları, karbondioksit ve nitrojen oranlarını değiştirip oksijen tüketen mikropları kullanarak makarnanın raf ömrünü uzattılar.

İtalya’da yapılan bir araştırma sonucunda makarnanın raf ömrünü uzatmanın yolunu sağladılar. Endüstriyel taze makarnaların raf ömrünün doğru saklanması durumunda 30-90 gün olduğunu belirten uzmanlar farklı paketleme yöntemleri ve “iyi bakterilerin” kullanılmasıyla 120 güne çıkarılabildiğini açıkladı.

Frontiers in Microbiology isimli dergide yayınlanan araştırma sayesinde gıda atığının azaltılmasının öngörüldüğün belirtildi. Altamura’daki bir makarna fabrikasında incelemeleri sürdüren bilim insanları, “Bu sayede ekonomi ve çevre konularında büyük potansiyel var” dedi.

Paketleme ortamında karbondioksit ve nitrojen oranlarının değiştirilmesi durumunda raf ömrünün değiştiğine dikkat çeken bilim insanları genelde 90 günlük bekleme süresinde makarnalarda küf görüldüğünün de altını çizdi.

Öte yandan oksijen tüketen mikropların makarna üzerinde kullanılması durumunda raf ömrünün 120 güne çıktığı belirtildi. Bilim insanları bunu makarnanın hamurunda probiyotik kullanarak gerçekleştirdi.

İtalyan Ulusal Araştırma Konseyi’nden Dr. Francesca De Leo, “Bu yöntem gıda tüzüğüne de uygun” diyerek şirketlerin bu yöntemi kullanmasının avantajlarının çok olduğunu söyledi.

Makarnada ihracat hedefi: 1,5 milyon ton

 

Nobelli fizikçiden gazda tasarruf sağlayan makarna tarifi

 

Rekabet Kurulu'ndan makarna firmasına soruşturma

 

AB devinde tedarik krizi bir paket makarna, bir paket un

 

Oba Makarna'nın ithal ettiği buğday hastalıklı çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)