BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAB devinde tedarik krizi bir paket makarna, bir paket un----

AB devinde tedarik krizi bir paket makarna, bir paket un

AB devinde tedarik krizi bir paket makarna, bir paket un
07 Haziran 2022 - 17:57 www.finansgundem.com

Almanya'da enflasyon 1974'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Tedarik sıkıntısının baş gösterdiği ülkede, gıda ürünlerine yüzde 50-70 arasında zam yapıldı.

Almanya'da enerji fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle üretici fiyatlarında artış devam ediyor. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

Gıda ürünlerine zam

Artan enerji, gaz ve akaryakıt fiyatları tüketicileri olumsuz etkiliyor. Son 48 yılın enflasyon rekorunun kırıldığı ülkede gıda sıkıntısı da baş göstermeye başladı. Ayçiçek yağının fiyatının geçtiğimiz yıllara göre iki kat arttığı ülkede buğday, un, süt, peynir, ekmek, makarna, yoğurt, sıvı ve işlenmiş yemeklik yağ ürünlerine ciddi oranda zam yapıldı.

Yapılan zamların ardından oluşan talep market raflarını etkiledi. Bazı indirimli marketler, birçok üründe yüzde 50-70 arasında zam yapacağını duyurdu.

Müşterilere sınırlama getirildi

Gıda ürünlerini etkileyen krizin ardından Alman süpermarket devi Rewe, müşterilerin kişi başına sadece bir paket makarna ve un alabileceği şekilde sınırlama getirdi. Söz konusu ürünlerin altına yerleştirilen uyarı notlarında müşterilere bir paketten fazla ürün alınmaması için uyarı yapıldı.

Almanya enflasyonu beklentilere paralel

 

Almanya'dan emekliye tarihte görülmemiş zam

 

Almanya'da saatlik asgari ücret 12 euroya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)