BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışmanın öncüsü milyarderin yeni planı ----

Uzaktan çalışmanın öncüsü milyarderin yeni planı

Uzaktan çalışmanın öncüsü milyarderin yeni planı
28 Nisan 2021 - 17:58 www.finansgundem.com

Uzaktan çalışmanın öncüsü milyarder iş adamı, çalışanlarını algoritmalara dönüştürecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mart ayında Teksas merkezli ESW Capital’ın milyarder kurucusu Joe Liemandt uzaktan çalışan 2,500 çalışanına bir direktif verdi. Liemandt’ın çalışanlarına gönderdiği e-mailin başlığı şu şekildeydi: “Beyaz Yakalı Uzmanlık.” Dünya uzaktan çalışmayı yeni normal olarak benimserken, Liemand çalışanlarına çalışma birimleri oluşturmalarını, özellikle de mühendislerin tekrar tekrar kullanabileceği özel görevler tasarlamalarını söyledi. Bu istek ise çalışanların eski teknolojiyle çalışan bir otomobil fabrikası işçileri gibi hissetmesine neden oldu.

Liemandt, “birçok iş detaylı düşünülmemiş ve kötü tasarlanmış - çalışanların donanımı ve yaptıkları iş birbirine uymuyor… bu kötü tasarlanmış işler ise uzaktan çalışmaya geçişle birlikte hızla gün yüzüne çıktı” dedi. Liemandt’a göre çözüm, yöneticilerin uzaktan çalışanları gözlemleyerek tekrar eden iş döngülerini belirlemesi ve bu iş birimlerini oluşturması. Liemandt yöneticilerin beyaz yakalı çalışanların gerçekleştirdikleri görevleri küçük ölçekli görevlere ayırmasını istedi.

Bu görevler yazılık mühendislerinin belirli bir kodu yazması, müşteri temsilcisinin belirli bir teknik sorunu çözmesi ya da döküman analizi olabilir. Liemandt yöneticilerinin bu iş birimlerinden oldukça fazla sayıda üretmesini istedi. Liemandt çalışanlarına gönderdiği sert dille yazılmış e-mail’de “bu konuda iyi olmadığınızı kabul edin, lütfen öğrenmeniz ve pratik yapmanız gerektiğini kabul edin. Bunun ardından bu işi yapmak için çok çalışın” dedi.

Açıklamasının devamında, “bu uygulamanın şirkete sağlayacağı fayda dönüştürücü nitelikte olacak. On yıldır bu konuda en ileri görüşlü şirketlerden biriyiz. Önümüzdeki on yıla hazırlanmak için bu avantajı kullanın” ifadelerini kullandı. Pandemiden on yıl kadar önce Liemandt’ın ESW Capital’ı uzaktan çalışma sistemine geçen en büyük kurumsal şirketlerden biri haline gelmişti. Özel sermaye şirketinin tek fon kaynağı Liemandt’ın tahmini 3 milyon dolarlık serveti.

finansgundem.com'un derlemesine göre, şirket çoğunluğu ABD merkezli olan 80 şirketi satın aldı ve sistematik bir şekilde çalışanların yerine Hindistan’dan Ukrayna’ya 131 ülkede bulunan yüzlerce sözleşmeli çalışanları işe aldı. 

Uzaktan çalışan bu sözleşmeli çalışanlara ise saatlik ücret ödendi. 2018 yılında Forbes’da yayınlanan bir haberde, teknoloji milyarderinin sessizce küresel bir teknoloji çalışma kampı yarattığı söylendi. Liemandt’ın satın aldığı birçok şirket küçük ve özel şirketlerdi. Bu şirketler genellikle ofis yazılımları üretiyordu ancak bazıları 2017 yılında satın aldığı işbirliği yazılımı şirketi Jive gibi oldukça büyük. Liemandt şirketi 462 milyon dolarlık nakitle satın aldı.

Google, Microsoft, Nvidia ve Amazon’un aksine, Liemandt’ın saatlik ücretle çalışan işgücü, milyarder iş adamına çalışanlarını rutin olarak değiştirme imkanı tanıyor. Amazon gibi büyük teknoloji şirketleri ise en üst sıralamalarda yer alan üniversitelerden mezun olan başarılı programcılar için mücadele veriyor. 

Liemandt’ın şirketindeki bir çalışanın ortalama çalışma süresi 370 gün ve yalnızca %35’i şirketi kendi isteğiyle terk ediyor. Uzaktan çalışanların geri kalanının ise düşük performans, projelerin bitmesi ve uyumsuzluk gibi sebeplerle sözleşmeleri iptal ediliyor.

Uzaktan çalışmanın ofis çalışanları için yeni normal haline geldiği göz önünde bulundurulduğunda, Liemandt’ın iş hayatının geleceğiyle ilgili güçlü fikirleri var. Uzaktan çalışma şimdi oldukça yaygınlaştı bu nedenle Liemandt operasyonlarını bir üst seviyeye taşımaya karar verdi. Yeni hedef, çalışanların yöneticileri tarafından oluşturulacak tekrarlanabilir iş birimlerini kullanarak “algoritmalara” dönüştürülmesi.

Aynı zamanda Liemandt şirket alım sürecinde de bazı değişiklikler yaptı. Milyarder şimdi her hafta bir şirket satın alıyor. İyi bir satın alım hedefi belirlendiğinde, Liemandt’ın kurallarına göre iki gün geçerli olan “dev teklif” yapılıyor. Bunun nedeni ise CEO’ların hızlı karar vermesini sağlamak ve rakip şirketlerin tekliflerini değerlendirmelerinin önüne geçmek. Ancak birçok koşulda ESW anlaşmanın zaman aşımına uğramasına izin vermiyor ve hedef şirket yöneticilerine iki günden daha uzun süre sağlıyor.

Satın alınan şirketler ise Liemandt’ın uzaktan çalışan işçilerden oluşan sanal fabrikasına dahil ediliyor.   

Çip kıtlığındaki asıl neden balon piyasası

 

Telegram'a 5 yeni özellik

 

Avrupa’nın bankacılığı dönüştüren 3 fintek şirketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)