BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü profesör Gündem Medya Grubu'nda----

Ünlü profesör Gündem Medya Grubu'nda

Ünlü profesör Gündem Medya Grubu'nda
21 Ocak 2013 - 12:15 www.finansgundem.com

Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi, makro ekonominin dev ismi Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin yazılarıyla aramızda

Borsa, finans, sigorta ve otomotiv sektörüne yönelik güçlü ve etkili internet haber portalları ve sigorta dünyasının nabzını tutan dergisiyle medyanın parlayan yıldızı Gündem Medya Grubu, dev bir ismi okurlarıyla buluşturuyor. Makro ekonomi uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, aramıza katılıyor...
Medeniyet Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü, Uluslararası Ekonomik Entegrasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, günü analiz eden, gündemi belirleyen yazılarıyla kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak, yeni ufuklar açacak.
Gündem Medya Grubu’nun yeni üyesi, uluslararası akademik-bilimsel kuruluş EBES’in (Eurasia Business and Economics Society) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Bilgin okurlarına, yatırımcıların ve sektördeki profesyonellerin vazgeçilmez adresi, borsa dünyasının nabzının attığı Borsagundem.com ve finans dünyasındaki son gelişmeler, detaylar ve bomba özel haberleriyle gündem yaratan Finansgundem.com’dan seslenecek.
‘Medeniyet’in hocası, ekonominin profesörü Mehmet Hüseyin Bilgin ilk yazısıyla çok yakında Borsagundem.com ve Finansgundem.com’da…
PROF. DR. MEHMET HÜSEYİN BİLGİN KİMDİR?
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi mezunu olan (1994) Mehmet Hüseyin Bilgin, Yüksek Lisansını İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Çalışma Ekonomisi üzerine yaptı (1996). Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde iktisat konusunda doktora tezini tamamladı (2000). 2005 yılında Doçent, 2009’da Profesörlüğe yükselen Mehmet Hüseyin Bilgin, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İndiana University, Zagrep Üniversitesi, Jacksonville University, Yeditepe Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi’nde (halen devam ediyor) görev yaptı. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde Makro Ekonomi, Türkiye’nin Dış Ekonomik ve Ticari İlişkileri, Global Yönetim Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar, Intermediate Microeconomics, International Trade Financing, Theory of Int. Trade and Finance, Introduction to Economics, Intermediate Macroeconomics, Managerial Economics, Introduction to Finance derslerini verdi.
Makale, araştırma, konferans…
“Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları Çerçevesinde İnşaat Malzemeleri Sektörü", “Küreselleşme Sürecinde KOBİ’lerin Durumu ve KOBİ Destekleri: Türkiye Üzerine Bir Uygulama”, "Para ve Türkiye’de Kara Paranın Aklanmasıyla Mücadele", "Enflasyon Hedeflemesi Ortamında Türk Bankacılık Sektörü" gibi tezleri yöneten Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin’in makale, bildiri ve araştırmaları Journal of Business Economics’ten Textile Research Journal’a, International Journal of Strategic Property Management’ten İktisat İşletme ve Finans Dergisi’ne, European Journal of Social Sciences’ten TODAİE Amme İdaresi Dergisi’ne, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nden, Mülkiyeliler Birliği Dergisi’ne çok sayıda yerli, yabancı ünlü dergi, gazete ve kitaplarda yer aldı. Üç kıtada düzenlenen çeşitli konferanslara konuşmacı olarak katıldı.
Etkinlik, çalışma grupları, üyelik…
Araştırma alanları Makro ekonomi; Türkiye ekonomisi; Emek piyasası, istihdam ve işsizlik; Uluslararası ekonomi ve uluslararası finans olan, bilimsel hakemlikler yapan, jüri üyeliklerinde bulunan, “Kadınların Çalışma Kararları Üzerinde Dini İnançların Etkisi: Türkiye Örneği" isimli Araştırma Projesi’ne de imzasını atan Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Eurasia Business and Economics Society , İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği, International Atlantic Economic Society , Middle East Economic Association , Association of Third World Studies, Inc. üyesi. Uluslararası ve ulusal çok sayıda etkinliği düzenleyen kurullarda bulunan Prof. Dr. Bilgin, halen Medeniyet Araştırmaları Merkezi (Medeniyet Üniversitesi), Research Associate, Economic Research Forum (Mısır), İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Boğaziçi Üniversitesi) ile Organize Sanayi Bölgeleri ve Toplu İşyerleri İhtisas Komisyonu’nda, (İstanbul Ticaret Odası) bilimsel araştırmalar yürüten çalışma gruplarında yer alıyor.
Ödüller…
Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, “Türkiye’nin Sorunları Ana Dalında İkincilik Ödülü, Milliyet Gazetesi 2001”, “TÜGİAD Ekonomi Ödülleri, 2002 ve 2003”, ve “Akademik Başarı Ödülü – Kadir Has Üniversitesi, 2004” ödülleri sahibi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)