BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisU.N Ro-Ro’ya yerli talipler var----

U.N Ro-Ro’ya yerli talipler var

U.N Ro-Ro’ya yerli talipler var
16 Aralık 2013 - 14:28 www.finansgundem.com

Çetin Nuhoğlu, Lucien Arkas, Hüsnü Özyeğin ve Mübariz Mansimov… Hepsinin gözü U.N.Ro-Ro’da…

Türkiye’de şirket satın alan ya da ortak olan birçok fonun bugünlerde bu şirketlerden çıkmak üzere harekete geçtiğini duyuyoruz. Bu durum fonlar açısından normal. Yatırım yaptıkları şirketleri büyüttükten bir müddet sonra karlarını realize etmek istiyorlar. Çoğunlukla 8-12 yıl arasında yatırım yaptıkları şirketlerden başka yatırım alanlarına, yeni şirketlere yelken açıyorlar. U.N Ro-Ro’nun çoğunluk hisselerini altı yıl önce alan ABD’li fon yatırım şirketi KKR’nin (Kohlberg Kravis & Roberts) de bugünlerde hisselerini satışa çıkardığı söyleniyor. Şirket hisse satışı için Goldman Sachs Group INC.’e yetki vermiş.
Hatırlanacağı üzere U.N Ro-Ro, 1994 yılında UND’nin (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) o zaman başkanlığı yapan Saffet Ulusoy ve bir grup uluslararası nakliyeci tarafından kurulmuştu. Zamanla dünyanın ve Akdeniz’in en büyük Ro-Ro operatörlerinden biri haline gelen şirket Aralık 2007’de KKR’ye satılmıştı. O zaman 200’e yakın ortağı olan şirketin bu satıştan sonra 97.6 hissesi KKR’ye geçmiş, fon bu hisseler için şirketin eski ortaklarına 910 milyon euro ödenmişti. Halen şirketin 2.4 hissesinin UND’de olduğunu belirtelim. Zaten şirketin satılacağını duyar duymaz UND Başkanı Çetin Nuhoğlu harekete geçti. Nuhoğlu, UND üyelerinin şirkete talip olduğunu açıkladı. Hatta TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ve TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) gibi kuruluşların bu şirkete küçük hissedar olması gerektiğini de vurguladı.
Nuhoğlu’nun çağrısına TİM ve TOBB’dan henüz yanıt gelmiş değil. Öğrendiğimize göre, Avrupa ve Amerika menşeli bazı fonlarla birlikte Türkiye’den de üç yatırımcı U.N Ro-Ro’ya talipmiş. Bunlardan biri konteyner taşımacılığı yapan Arkas Holding. Lucien Arkas başkanlığındaki holding yönetiminin U.N Ro-Ro’yu incelemek üzere izin istedikleri söyleniyor. U.N Ro-Ro’ya ortak talip olması beklenen iki isim ise Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Azeri asıllı işadamı Mübariz Mansimov. Mansimov’un başında olduğu Palmali Group, tonaj ve gemi sayısı açısından deniz taşımacılığında dünyanın en büyük beşinci şirketi olarak biliniyor. Mansimov ve Özyeğin en son birlikte İzmit Körfezi’ndeki  TVK Tersanesi’ni satın almıştı. Bakalım ortaklar 12 gemisi ve yılda 322 bin araç taşıma kapasitesi olan U.N Ro-Ro’da sonuca ulaşabilecekler mi?
PARA DERGİSİ
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)