BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriUluslararası ödemeler şirketlerin büyümesine engel----

Uluslararası ödemeler şirketlerin büyümesine engel

Uluslararası ödemeler şirketlerin büyümesine engel
27 Nisan 2021 - 17:49 www.finansgundem.com

Finans profesyonelleri uluslararası ödemelerde yaşanan güçlüklerin, küresel genişlemeyi yavaşlattığını söyledi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası ödemeler üzerine odaklanan Massachusetts merkezli fintek şirketi Flywire tarafından yapılan araştırmaya göre, finans profesyonellerinin büyük çoğunluğu uluslararası ödemelerde yaşanan zorlukların, küresel genişlemeyi yavaşlattığını düşünüyor. Ödeme döngüsünü yavaşlatan tüm finansal süreçler, şirketler üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Bu durumun önemini özellikle pandemi döneminde gördük.

Payments Journal’ın haberine göre, genel olarak şirketlerin ölçeği küçüldükçe, nakit mevcudiyeti günlük bir endişe kaynağı olabileceği için, ödemelerle ilgili sorunların sonuçları giderek büyüyebilir. Flywire’ın araştırmasına göre, yabancı pazarlara açılmak isteyen şirketlerin üstesinden gelmesi gereken kilit ödeme sorunları var. Bu nedenle de ödeme alanındaki sorunları telafi etmeleri için daha çok dijitalleşmeye ihtiyaç duyuyorlar.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, küresel ekonomi giderek daha ‘sınırsız’ bir hale geldikçe, şirketler için en zor olan şeylerden biri de uluslararası pazarlarda büyüme sürecinde ödemelerin düzenli gerçekleşebilmesi. Finans profesyonelleriyle yapılan bir anket çalışmasında, uluslararası ödemelerin gerçekleşme sürecinde yaşanan zorlukların, şirketlerin uluslararası büyümesini olumsuz etkilediği ortaya çıktı.

Dahası şirketlerinde gelen ödemelerden sorumlu 10 katılımcıdan 9’u, küresel genişleme çabalarının, şirketlerin döviz kurlarıyla baş etmek için daha kolay bir yöntemi olduğu takdirde hızlanabileceğini söyledi. Aynı katılımcılar, gelen ödemelerin işlenmesinde yaşanan operasyonel yetersizlikler nedeniyle gelir kaybı yaşandığını da bildirdi.

Nakit döngüsünde modernizasyon gerekliliği uzun süredir tartışılıyordu. Flywire’ın çalışması ise bir şirketin finansal operasyonlarını yöneten finansçıların bu sorunu çözmek için neler yapılabileceği konusunda oldukça belirgin fikirleri olduğunu gösterdi.

Flywire analistleri, “finans profesyonelleri giderek artan bir şekilde az imkanla çok iş yapmaya çalışıyor, zamanları ise ödemelerin manuel olarak toplanması, sistem güvenliği ve uyum gerekliliklerini sağlamakla geçiyor” dedi. Açıklamanın devamında, “ödemeleri döviz kurlarını göz önünde bulundurarak otomasyon sistemiyle yürüten teknolojileri benimseyerek, finans profesyonelleri vakitlerini şirketlerinin büyümesine odaklanarak kullanabilirler” ifadeleri kullanıldı.

Bankacılıkta yeni dönem: Uzaktan hesap açılışları

 

Bitcoin ve Ethereum birbirine bağlanıyor

 

Binance kendi NFT piyasasını kuracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)