BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜlker’in iletişiminde deprem!----

Ülker’in iletişiminde deprem!

Ülker’in iletişiminde deprem!
16 Ağustos 2017 - 15:59 www.finansgundem.com

Son dönemde büyük iletişim krizi yaşayan Ülker Grubu, kurumsal iletişim ekibini dağıtarak yeni bir iletişim stratejisi belirleme kararı aldı

FINANSGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Skandal reklam filmiyle başlayan ve Murat Ülker’in Twitter hesabını kapatmasıyla devam eden iletişim sorunlarının faturası grubun kurumsal iletişim ekibine kesildi. Finansgundem.com’a ulaşan bilgilere göre Ülker, kurumsal iletişim servisinde çok sayıda kişiyle yollarını ayırdı. Yaklaşık 11 yıl önce Zuhal Şeker tarafından kurulan kurumsal iletişim ekibinde çok sayıda ekonomi gazetecisi bulunuyordu.

MURAT ÜLKER’İN KARARI

Murat Ülker’in yeni bir iletişim stratejisi kurulması talebi üzerine uygulamaya konulan karar sonrasında şirket içerisinde yeni bir yol haritası belirleneceği dile getiriliyor. 11 yıl önce oluşturulan iletişim ekibi, daha önce hiç medyada görünmeyen Murat Ülker’i vitrine çıkararak kamuoyuna tanıtmıştı. Ağırlık olarak Murat Ülker üzerinden sürdürülen iletişim stratejilerinde gazeteciler sık sık Ülker Grubu’nun statlardaki localarında ağırlanıyor, yurtdışı geziler düzenlenerek Ülker Grubu haberlerinin medyada geniş yer alması sağlanıyordu. Birçok büyük grup ve holding PR hizmetini kurumsal firmalardan alırken, Ülker kendi içerisinde kurduğu departman üzerinden bu hizmeti sürdürüyordu.

1 NİSAN REKLAMI BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Son dönemde üst üste meydana gelen sıkıntılar nedeniyle yaşanan iletişim krizinin yeni bir strateji ile aşmanın planlandığı ifade ediliyor.

Bilindiği gibi Ülker’in 1 Nisan reklamı darbe çağrışımı yaptığı gerekçesiyle büyük tepki toplamıştı.
“1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor... Ama acılar seni bulacak... Şimdi hesaplaşma zamanı... Küçük kardeş olmak bunu gerektirir... " içerikli Ülker reklamı, Erdoğan’a destek için Kısıklı’da toplanan büyük bir kalabalık tarafından protesto edilmiş, Başbakan Yıldırım da “Yersiz, anlamsız, bir anlamda darbe günlerini hatırlatan bir takım ifadeler varmış. Bir hesaplaşma falan ondan bahsediliyormuş” sözleriyle sert çıkmış, tepkiler üzerine yayından kaldırılmıştı. Kriz derinleşince de Murat Ülker Twitter hesabını kapatmıştı. O güne kadar attığı tweet'lerle gündem olan Murat Ülker, radikal bir karar alarak sosyal medyayı terk etti.

Sosyal medyayı en etkin kullanan iş adamlarından biri olan Ülker gezdiği yerler, bulunduğu mekanlar ve kişisel düşüncelerini sık sık Twitter üzerinden paylaşıyordu.

"DEMEK DURUM BU KADAR KÖTÜ!"

Ülker son olarak Twitter hesabından paylaştığı mesajında “1974’ten bu yana Aile geleneğimiz Evet. Şimdi de EVET’i severim” diye yazmıştı. Ülker, kendisine “Yazık, durum bu kadar kötü demek” yorumunu yazan bir kullanıcıya da “Yok be yahu” diyerek cevap vermişti.

Ülker Grubu’nun son gelişmeler unutulana kadar eskiden olduğu gibi çok fazla kamuoyu önüne çıkmadan sadece reklamlarla iletişim yapması bekleniyor. Bundan sonra nasıl bir iletişim stratejisi izleneceğini de zaman gösterecek.

ÜLKER: HERKES YERİNDE, GÖREVİ İKİYE AYIRDIK

Haberimiz üzerine Ülker yetkilileri Finansgundem.com’u arayarak, kurumsal iletişim stratejisiyle ilgili bilgi verdi. “Herkes yerinde, görevinde” diyen Kurumsal İletişim yetkilileri, çalışma modelini Pladis ve Yıldız Holding olarak ikiye ayırarak yürüttüklerini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Guraycaz17 Ağustos 2017 06:31

    Yakında Ülker'e sizinde bombanın patlar isbirlikcimisiniz llan

  • Guraycaz17 Ağustos 2017 05:05

    Beter olacaksınız bu iyi günleriniz olsun Allah büyüktür helallesin

  • Yafes Dağlı17 Ağustos 2017 00:20

    Artık Ülker almıyoruz.Bu ülkenin garibanlarının sırtından milyarları kazan; sonra bu ülkeye ihanet et.Geçti o günler.

  • Ckync16 Ağustos 2017 21:13

    O tren kaçtı sayın ulker. Bir kere biz senin diğer yüzünü gördük. Alternatifler daha güzel. Mesela TORKU. Torku bir çiftçi kuruluşu ve daha bizden. O daha güzel mesajlar veriyor. Senin gibi korkutmuyor.

  • ahmet engin 16 Ağustos 2017 18:04

    Artık halkımız Ülker gurubuna eskisi gibi saflıkla bakmıyor . Kraliçe de bunun farkında olduğundan yatırımlarını yavaş yavaş globalleşme adı altında anavatana kaydırıyor . 80 yılın en büyük tortularından biri . İnşaAllah Allah CC fırsat vermez ve basiretli yöneticilerimiz de ilanihaye tedbiri elden bırakmaz ...