BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTOBB seçimlerinde kritik değişiklik----

TOBB seçimlerinde kritik değişiklik

TOBB seçimlerinde kritik değişiklik
14 Mart 2013 - 19:53 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en büyük patron örgütü olan TOBB Başkanlığı'na adaylık kolaylaştı

1 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük işadamı örgütü olan TOBB Başkanlık seçimlerine aylar kala TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na rakip olmanın önü açıldı. Anayasa Mahkemesi'nin TOBB yasasına ilişkin iptal kararıyla Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere pek çok oda ve borsa başkanının yeniden başkan seçilmesinin önündeki engel kalkarken; bugün de başkana aday olmak için 'koltuğunu kaybetme korkusu' ortadan kalktı. TOBB Organ Seçimleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, TOBB başkanlığına aday olup, seçimi kaybeden başkanın yeniden kendi odasına dönmesini engelleyen hüküm kaldırıldı.
Resmi Gazete'de bugün yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle ayrıca TOBB Başkanlık koltuğuna adaylık için 'toplam delege sayısının yüzde 10'unun imzası' şartı da yüzde 8'e indirildi. Böylece yaklaşık 1500 delegeli TOBB'da başkanlık koltuğuna aday olmak için 150 delegenin değil; 120 delegenin imzası yeterli olacak.

2005’TE DEĞİŞTİ, HİÇ RAKİP ÇIKMADI

TOBB yönetmeliğinde 2005 yılında yapılan değişiklikle, TOBB Başkanlığı’na aday olabilmek için mevcut oda başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin seçimlerden 15 gün önce görevlerinden istifa etmeleri gerekiyordu. Ancak seçimi kaybetmeleri halinde eski görevlerine dönemedikleri gibi başkanlık da TOBB delegeliği de sona eriyordu. 
TOBB üyelerinin “Bu hüküm nedeniyle kimse Hisarcıklıoğlu’na rakip olmaya cesaret edemedi. Değişmezse yine rakip çıkmayacak" eleştirileri üzerine hükümetin de baskısıyla yönetmeliğin değiştirildiği belirtildi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)